13 Αυγούστου 2013

Σίβυλλα alert! Το καπέλο της Όλγας, ο ψαροφάγος Βενιζέλος, η Μπερλουσκόνι κι ο Σαμαρας

Καυτός μήνας Αύγουστος. Κατεβάζω το ψάθινο Bates Panama καπέλο στη βάση της μύτης μου. Τα Spartiate σανδάλια της Ούρσουλα αν και φέρουν την υπογραφή της Jil Sander δεν μου αρέσουν καθόλου. Σε χρώματα μπεζ- σοκολά με λευκή μπαρέτα παραπέμπουν σε μια super μοντέρνα και δημοφιλή στις «ψαγμένες», εκδοχή του αρχαιοελληνικού προτύπου. Προτιμώ το τεράστιο ψάθινο - Βουγιουκλάκειου style - καπέλο « ψάρια πουλάω και δεν με νοιάζει» της υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη.
Η όμορφη minister το είχε συνδυάσει με μαύρα γυαλιά αφήνοντας κάποιες τούφες από τα σκουρόχρωμα μαλλιά της να «ξεφεύγουν» παιχνιδιάρικα. Η Όλγα βρέθηκε στην γραφική παραλία των Φρικιών στην Ιθάκη. Η υπουργός όπως με πληροφόρησε στενός φίλος της old money εφοπλιστικής οικογένειας Γράτσου, ταξίδεψε εκεί για ολιγοήμερες διακοπές. Η υπουργός σύμφωνα πάντα με τον καλό μου φίλο δεν ακολούθησε απλά την ταξιδιωτική επιλογή της super star Μαντόνα η οποία είναι γνωστό ότι τρέφει αισθήματα λατρείας για το νησί του Ιονίου. Οι λόγοι ήταν οικογενειακοί. Η Όλγα επισκέφθηκε στην Ιθάκη την αδελφή της. Η συμπαθής sister κατοικεί ένα μεγάλο μέρος του χρόνου στο νησί μαζί με τον σύζυγό της κ. Κακλαμάνο.

Ευνοϊκά σχόλια και εκρηκτικό κόκκινο
Την υπουργό δεν συνόδεψε στη διάρκεια της σύντομης απόδρασής της ο σύζυγός της , γνωστός bijoutier κ. Πενθερουδάκης. Οι στιλιστικές, χαλαρές αυτή τη φορά επιλογές της υπουργού ομολογώ ότι κέρδισαν τα ευνοϊκά σχόλια ακόμα και αυτής της snob Ούρσουλα. Η υπουργός είχε αφήσει έξω από την βαλίτσα της τα μπλε ζακετάκια και μαύρα ίσια φορεματάκια τα οποία δεν προσθέτουν κάτι στην εμφάνισή της.

Η minister με την λευκή επιδερμίδα και τα καλοσχηματισμένα φρύδια θα έπρεπε μάλλον να επιλέξει εκρηκτικά κόκκινα outfits και διακριτικούς χρυσούς κρίκους στα αυτιά της. Δίνοντας έτσι κάτι από αυτό το «μαγικό» Italian touch στην εμφάνισή της. Έτσι και αλλιώς δεν χρειάζεται κόπο για να πετύχει ένα τέτοιο chic και συνάμα εξαιρετικά θηλυκό και εντυπωσιακό look. Η minister διαθέτει τις προδιαγραφές.

Η αρραβωνιαστικιά του Σύλβιο και η Ελληνολάτρης Μαρίνα Μπερλουσκόνι

Αντίθετα με την 27χρονη αρραβωνιαστικιά του Σύλβιο Μπερλουσκόνι ,Φρατσέσκα Πασκάλε. Η κυρία Πασκάλε η οποία διαφήμιζε παγωτά σε μια δημοφιλή παραλία της Ιταλίας, επιδεικνύοντας τα πληθωρικά προσόντα της, χρειάστηκε μια κουστωδία από στιλίστες για να την «χωρέσουν» μέσα στα little dresses αλά Jackie O’, τα μικρά μπριγιαντένια σκουλαρίκια, τις πέρλες και τις μυτερές γόβες Jimmy Choo.

H Φραντσέσκα η οποία «θυσίασε» τις διακοπές της στην Σαρδηνία και το Πόρτο Φίνο για να είναι κοντά στον «αδικημένο» κατά τη γνώμη της αρραβωνιαστικό Σύλβιο, έχει κερδίσει την συμπάθεια της Μαρίνας Μπερλουσκόνι.

Η δυναμική κόρη του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας και μεγιστάνα των media δεν διστάζει να εκφράζεται ευνοϊκά για την Φραντσέσκα, των sexy σκηνών με το.. υπερμεγέθες παγωτό. Η Μαρίνα επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι την αγαπημένη Ιθάκη της Μαντόνα όπως και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου. Μην ξεχνάμε ότι η κυρία Μπερλουσκόνι μια φορά το μήνα φθάνει εδώ και χρόνια ινκόγκνιτο στην Αθήνα και σε γνωστό εκδοτικό συγκρότημα περιοδικών στα βόρεια προάστια. Η οικογένεια Μπερλουσκόνι συμμετέχει σε μεγάλο ποσοστό στο συγκεκριμένο πετυχημένο μιντιακό μαγαζί με τους διεθνείς τίτλους.

Ο ψαροφάγος Benny της Σκοπέλου και το ζεύγος Ράσσελ - Χόουν

Ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων Ντίντη Ευπαλίδης έκανε... φύλλο και φτερό το ξενοδοχείο «Adrina Hotel» στη Σκόπελο. Πουθενά όμως δεν «ανακάλυψε» τη νεαρή, χαριτωμένη κόρη του Ευάγγελου Βενιζέλου. Μήπως είναι στο σπίτι των παππούδων της; Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κάνει διακοπές στο γραφικό νησί των Σποράδων μόνο με τη σύζυγό και τα πεθερικά του όπως δείχνουν τα πράγματα. Η νεαρή daughter των Αμερικανικών πανεπιστημίων μάλλον προτίμησε διακοπές με τα παιδιά της ηλικίας της.

Ο ship owner με πληροφόρησε ότι ο Benny κολυμπάει στην πλαζ του ξενοδοχείου «Adrina Hotel». Τρώει αποκλειστικά και μόνο ψάρια και προτιμάει να μην κυκλοφορεί καθόλου στο νησί. Γιατί αλήθεια;

Είμαι σίγουρη ότι ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος δεν έχει «στείλει» κάποια ομάδα διαμαρτυρόμενων πολιτών έξω από το ξενοδοχείο. Ακριβώς όπως έκανε με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος απολάμβανε τις διακοπές του στη Σάμο. Η Σάμος είναι πιο κοντά στο.. πεδίο βολής των ΑΝΕΛ έτσι και αλλιώς!

Ο κ. Βενιζέλος άλλωστε δεν προκαλεί. Είναι low profile στην διάρκεια των διακοπών του. Στο ίδιο μέρος κάθε χρόνο. Σκόπελος, Σποράδες. Ακριβώς όπως το ζεύγος των διάσημων star Γκόλντι Χόουν και Κέρτ Ράσσελ. Λάτρεις της κοντινής σμαραγδένιας Σκιάθου εδώ και πολλά χρόνια. Ψαροφάγοι και εκείνοι όπως ο κ. Βενιζέλος απλά όπως και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προτιμούν καμιά τσιπούρα κανένα λιθρινάκι και ουχί αστακούς όπως ο adorable George.

Ο prime minister, η θάλασσα, το Γαλαξείδι και ο Χρύσανθος

Τελικά ο κ. Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να ξεκινήσει τις ολιγοήμερες διακοπές του στο Ναύπλιο, την Πύλο και την Καλαμάτα. Ο prime minister χρειάζεται έστω και αυτά τα λίγα 24ωρα ξεκούρασης. Ακόμα και αυτός ο πιο... χαλαρός Μπάρακ Ομπάμα βρίσκεται από το προηγούμενο Σάββατο στο Martha's Vineyard.

O American president κάνει απλωτές και παίζει ακατάπαυστα golf. O κ. Σαμαράς νομίζω ότι απλά θα «ρεμβάζει» κοιτάζοντας τη θάλασσα.

Ευκαιρία και για τους στενούς συνεργάτες και συμβούλους οι οποίοι τον συνόδεψαν στο ταξίδι στις Η.Π.Α. να ξεκουραστούν . Για λίγο, πολύ λίγο.

Ο κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης, η σύζυγος του Σοφία και τα δύο τους παιδιά αναχώρησαν για το κοντινό Γαλαξείδι. Η αγαπημένη τους Κεφαλλονιά μπορεί να περιμένει για το επόμενο καλοκαίρι.

Vintage σκηνικό και ο... απρόσκλητος επισκέπτης
Πανέμορφο το Γαλαξείδι, θυμίζει άλλες εποχές. Vintage εικόνες μέσα από κήπους, αρχοντικά, πάνινες ξαπλώστρες σε deep blue και λευκές, κρυστάλλινες κανάτες γεμάτες παγωμένη βυσσινάδα.

Οφείλουν όμως οι επισκέπτες να είναι προσεκτικοί όταν απολαμβάνουν το φαγητό τους κάτω από τα δέντρα.

Ανώτατο τραπεζικό στέλεχος που συνεργάζεται με διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, κινδύνεψε μαζί με το ψάρι του να φάει και μια... τεράστια κατσαρίδα. Η κατσαρίδα που δεν έμοιαζε καθόλου σε μέγεθος με την ... μικρή Τερέζα δεν ξέρω πως, έπεσε από το δέντρο! Ενώ ο banker έτρωγε σε γνωστό εστιατόριο. Καταλαβαίνω ότι είναι καλοκαίρι... Το σκηνικό όμως ήταν έτσι και αλλιώς.. αηδιαστικό. Φοβερό!

TO BHMA