14 Αυγούστου 2013

Και σε beach bar της Κουρούτας έκανε «πάρτι»... η φοροδιαφυγή! 5.000 άτομα και απόδειξη, ουτε για δείγμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο dj ανακοίνωσε ότι υπάρχει φοροαπαλλαγή, γιατί μέρος των εσόδων από τη βραδιά θα δίνονταν για την ενίσχυση τοπικής ομάδας μπάσκετ

Τη «δόξα» των επιχειρηματιών και των καλλιτεχνών που θησαυρίζουν κάνοντας συναυλίες και... χοροεσπερίδες, χωρίς να κόβουν αποδείξεις, φαίνεται πως ζήλεψαν οι ιδιοκτήτες γνωστού beach bar στην Αμαλιάδα.

Μπορεί οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ να κάνουν καταδρομικές επιχειρήσεις στα κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου προκειμένου να πιάσουν στη «δαγκάνα» τους τους παραβάτες επιχειρηματίες, στη λιγότερη κοσμοπολίτικη, αλλά εντυπωσιακή παραλία της Κουρούτας, ωστόσο, δεν φαίνεται να ανησυχούν και ακολούθησαν τη γνωστή εδώ και χρόνια συνταγή.

Το βράδυ της 6ης Αυγούστου, στην παραλία του μπαρ «Ήλιος και Άμμος» έγινε ένα πάρτι που ξεπέρασε κάθε προσδοκία αναφορικά με την προσέλευση του κόσμου, αφού υπολογίζεται ότι περισσότερα από 5.000 άτομα έδωσαν το παρόν και χόρεψαν μέχρι πρωίας στους ρυθμούς του dj. Το πάρτι, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Facebook που διατηρεί το μαγαζί, διοργανώθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό Venus Fm 105.1.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της βραδιάς, έκπληκτοι οι θαμώνες άκουσαν από τα χείλη του dj ότι δεν θα κοπούν αποδείξεις, γιατί «η αποψινή βραδιά γίνεται και για τον Κόροιβο, την ομάδα μπάσκετ της Αμαλιάδας, που τα πήγε σούπερ φέτος και γι' αυτό το λόγο υπάρχει και φοροαπαλλαγή και δεν υπάρχουν και αποδείξεις που ζητήσατε νωρίτερα»!

Την επίμαχη φράση θα ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί, στο 4:08 λεπτό.



Τα παραθυράκια που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι για να διοργανώνουν συναυλίες, πάρτι και εκδηλώσεις με τη συμμετοχή γνωστών και μη καλλιτεχνών, χωρίς να κόβουν αποδείξεις είναι γνωστά. Τη διοργάνωση αναλαμβάνει συνήθως κάποιος τοπικός σύλλογος, και με το πρόσχημα ότι τα λεφτά θα διατεθούν σε συγκεκριμένο σκοπό δεν κόβονται αποδείξεις και οι επιχειρηματίες θησαυρίζουν εν μία νυκτί!

Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση το πάρτι δεν φαίνεται να έχει διοργανώσει κάποιος τοπικός σύλλογος. Ακόμη και αυτό όμως να έχει συμβεί, και πάλι, θα έπρεπε να τηρούνται δύο βασικές προϋποθέσεις: Η πρώτη να έχει ενημερωθεί η αρμόδια ΔΟΥ ώστε να δώσει την ανάλογη άδεια και η δεύτερη στις εκδηλώσεις αυτές να συμμετάσχουν ντόπιοι μουσικοί.

Άραγε τηρήθηκαν οι παραπάνω προϋποθέσεις; Ή οι διοργανωτές θα... πίνουν στην υγειά των 5.000 «κορόιδων» που έπιναν μέχρι το πρωί, πληρώνοντας αδρά αλλά χωρίς να πάρουν τις προβλεπόμενες από το νόμο αποδείξεις;