12 Αυγούστου 2013

Εψαλλαν τον εθνικο υμνο πανω απ' τον ταφο του Αριστοτελη Γκουμα

Με την συμμετοχή πλήθους Βορειοηπειρωτών και Ελλαδιτών τελέσθηκε την Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013, το μνημόσυνο προς τιμήν του Εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα, που δολοφονήθηκε από αλβανούς εθνικιστές πριν από τρία χρόνια στη Χιμάρα επειδή μιλούσε Ελληνικά.

Μετά από έντονη λογομαχία με τον ιερέα πραγματοποιήθηκε η επιμνημόσυνη δέηση στην εκκλησία του Άγιου Σπυρίδωνα στη Χιμάρα ενώ στην συνέχεια το συγκεντρωμένο πλήθος κατευθύνθηκε προς το νεκροταφείο της πόλης όπου άναψαν κεριά και έψαλλαν τον Εθνικό Υμνο.

Το όλο θέμα βέβαια δεν θα μπορούσε να μην προκαλέσει και το ενδιαφέρον των αλβανικών ΜΜΕ, τα οποία είχαν στείλει δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία για ρεπορτάζ όπου ακόμη και σήμερα συνεχίζουν να χύνουν δηλητήριο και να προκαλούν το κοινό αίσθημα των Βορειοηπειρωτών αποκαλώντας την στυγερή δολοφονία του Αριστοτέλη ως "ένα απλό ατύχημα"!

Το μήνυμα πάντως που έστειλαν οι συγκεντρωμένοι Βορειοηπειρώτες μπροστά από την προτομή του Αριστοτέλη Γκούμα είναι πως η γλώσσα μας, η ψυχή μας και τα ιδανικά μας δεν δολοφονούνται, δεν υποτάσσονται, δεν διαπραγματεύονται!

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!

http://www.greekalert.com/2013/08/blog-post_4399.html