24 Αυγούστου 2013

«Λουκέτο» σε μαγαζί που εμφανιζόταν ο Λευτέρης Πανταζής στη Θεσσαλονίκη-Νέα λουκέτα από το ΣΔΟΕ στη Βόρεια Ελλάδα

Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ έγινε χθες το βράδυ και αφού διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις, δόθηκε αμέσως η εντολή να σφραγιστεί το νυχτερινό κέντρο

"Λουκέτο" για 48 ώρες έβαλε το ΣΔΟΕ σε νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του αεροδρομίου, επειδή δεν έκοβε αποδείξεις.

Στο κέντρο εμφανίζεται ο γνωστός τραγουδιστής Λευτέρης Πανταζής.

Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ έγινε χθες το βράδυ και αφού διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις, δόθηκε αμέσως η εντολή να σφραγιστεί το νυχτερινό κέντρο.

Νέα λουκέτα από το ΣΔΟΕ στη Βόρεια Ελλάδα – Αμετανόητοι οι επιχειρηματίες της νύχτας

Αμετανόητοι αποδεικνύονται οι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, καθώς παρά τα αλλεπάλληλα «λουκέτα» από το ΣΔΟΕ, δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν να... ρισκάρουν παρά να συμμορφωθούν με τη φορολογική νομοθεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε μια ακόμα έφοδο κλιμακίου του Σώματος σε γνωστό κέντρο διασκέδασης στη Μίκρα Θεσσαλονίκης, όπου εμφανιζόταν πασίγνωστος τραγουδιστής της Αθήνας, διαπιστώθηκε ότι σε πολλά τραπέζια δεν υπήρχε η παραμικρή απόδειξη και ως εκ τούτου εφαρμόστηκε ο νόμος που προβλέπει "λουκέτο" 48 ωρών.

Ανάλογη κατάληξη είχε και μια έφοδος... καταδρομικού τύπου σε νησάκι στη περιοχή Βάλτου Θεσπρωτίας, όπου με τη συνδρομή σκαφών του Λιμενικού, κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έκανε φύλλο και φτερό επιχείρηση που διέθετε ομπρέλες και παράλληλα λειτουργούσε ως bar και εστιατόριο. Και εκεί διαπιστώθηκε ότι σε 43 τραπέζια δεν υπήρχε απόδειξη ούτε για δείγμα, με αποτέλεσμα να μπει «λουκέτο» 48 ωρών.

Οι οδηγίες που έχουν λάβει τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ αλλά και των Δ.Ο.Υ. είναι να μην επιδεικνύεται η παραμικρή επιείκεια, ενώ ήδη εκπονείται σχεδιασμός επαναληπτικών ελέγχων προκειμένου οι παραβάτες κατά συρροήν να αντιμετωπίζουν «λουκέτο» 30 ημερών, όπως προβλέπει η φορολογική νομοθεσία.