07 Αυγούστου 2013

Επιμενει να παπαριζεται ο Τατσόπουλος: Λύση ανάγκης η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - δεξιών δυνάμεων

Ενα «δυσάρεστο» για τον ΣΥΡΙΖΑ εκλογικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε συνεργασία «ακόμα και με πατριωτικές δυνάμεις από τη δεξιά», τόνισε ο βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, επανερχόμενος σε ένα θέμα που είχε θέσει για πρώτη φορά πριν από μερικούς μήνες.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, εξήγησε ότι τον τελευταίο 1,5 χρόνο όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν δύο δυσάρεστα -όπως τα χαρακτήρισε- ευρήματα: η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι οριακή, άρα κανένα κόμμα δεν μπορεί να μιλά για αυτοδυναμία και ότι η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα.

Χαρακτηριστικά τα όσα είπε:

«Ενα καθαρά ναζιστικό κόμμα, η Χρυσή Αυγή έρχεται τρίτο. Δηλαδή με το νόμο που έχουμε και το μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα να γίνει ο ρυθμιστής της επόμενης κατάστασης. Να βρεθούμε στην πολύ δυσάρεστη να μην έχουμε ναζιστές υπουργούς, αλλά να έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία να στηρίζεται στην ανοχή των ναζιστών, άρα να έχουμε μια ναζιστική ατζέντα.

» Ηδη είχαμε τέτοια φαινόμενα: το ότι αποσύρθηκε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ήταν μια παραχώρηση προς τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής. Προ αυτού του κινδύνου να έχω μια πατρίδα αύριο όπου οι ναζιστές θα καθορίζουν την πολιτική, είτε είναι στην κυβέρνηση είτε είναι στην αντιπολίτευση, λέω ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις άλλες λύσεις».

ΤΟ ΒΗΜΑ