02 Αυγούστου 2013

Επική φωτογραφική προκήρυξη για προσλήψεις καθηγητών… είχε από κάτω και τα ονοματα όσων πρέπει να προσληφθούν!!

Αποτελεί συνήθη πρακτική και σε πολλές χώρες επιβάλλεται από το νόμο να προσλαμβάνουν τα πανεπιστήμια διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό κατόπιν διαγωνισμού, οι προκηρύξεις των οποίων δημοσιεύονται στον Τύπο.

Έτσι και στην ....
Τουρκία ένα πανεπιστήμιο, που φέρει μάλιστα το όνομα του πρωθυπουργού της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και βρίσκεται στη γενέτειρά του Ρίζα του Πόντου, έδωσε προς δημοσίευση σε μία εφημερίδα αγγελία για έξι θέσεις ΔΕΠ.

Ωστόσο, η αγγελία προκάλεσε σκάνδαλο καθώς στον σχετικό πίνακα που δημοσιεύτηκε υπήρχαν τα ονόματα των υποψηφίων που επρόκειτο να προσληφθούν -στο τέλος της διαδικασίας του διαγωνισμού φυσικά (!)- μαζί με σχόλια σχετικά με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν για την υποψηφιότητά τους…

Στο θέμα παρενέβη ο Ιατρικό Σύλλογος της Τουρκίας, καθώς η μία θέση αφορούσε την Ιατρική Σχολή. Ο πρόεδρος του, Μπεγιαζίτ Ιλχάν, δήλωσε ότι αποτελεί κοινό μυστικό να γίνονται οι προσλήψεις ΔΕΠ στα πανεπιστήμια με μέσο, κάνοντας λόγο για υποβάθμιση του ακαδημαϊκού έργου, και κάλεσε το πρόεδρο της χώρας και το Συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η διοίκηση του πανεπιστημίου από την πλευρά της δεν διέψευσε το περιστατικό και σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας Hurriyet αρκέστηκε απλώς να διευκρινίσει ότι η εν λόγω αγγελία δόθηκε στον Τύπο... «αθέλητα».

Ιδού το απόκομμα της επίμαχης αγγελίας: