06 Αυγούστου 2013

Οπερέτα: Άλλοι τρεις μαγαζάτορες έσπασαν το λουκέτο στη Χαλκιδική

Είναι τόσο αστεία η νομοθεσία για όσους μαγαζάτορες φοροδιαφεύγουν και τόσο απαλά χάδια οι δικαστικές αποφάσεις, ώστε οι πάντες παρανομούν περιφρονώντας το κράτος.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Χαλκιδική.

Έγινε σάλος με το κλείσιμο του μπουζουξίδικου, το οποίο δεν έκοβε αποδείξεις, ο ιδιοκτήτης του το άνοιξε με τον τσαμπουκά του, πήγαν την κόρη του στο αυτόφωρο και οι δικαστές την καταδίκασαν σε 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή -οπότε και αφέθηκε ελεύθερη.

Ποιο ήταν το μήνυμα προς τους άλλους μαγαζάτορες; Κάντε τα ίδια, μη φοβάστε, δεν θα έχετε καμιά αληθινή επίπτωση.

Αυτό και έκαναν. Χθες, στη Χαλκιδική πάλι, η αστυνομία συνέλαβε άλλους τρεις ιδιοκτήτες καταστημάτων, οι οποίοι τα είχαν (με το έτσι θέλω) ξεσφραγίσει, παρότι το ΣΔΟΕ τα είχε κλείσει λόγω φοροδιαφυγής.

Και τι θα γίνει, δηλαδή;
Θα πάνε στο αυτόφωρο, θα αφεθούν ελεύθεροι πληρώνοντας ένα αστείο πρόστιμο, και θα τους μείνουν τα χοντρά λεφτά που τσέπωσαν κλέβοντας το κράτος -δηλαδή όλους εμάς.

Αν δεν αλλάξει ο νόμος τίποτα να μην περιμένουμε. Σήμερα, αν κάποιος βρεθεί να μην έχει κόψει 10 αποδείξεις, έχει ως ποινή το κλείσιμο του μαγαζιού του μόνο για 48 ώρες -ποινή την οποία, συνήθως, γράφει στα παλιά του τα παπούτσια.
Ας υπάρξει διάταξη που θα προβλέπει οριστικό κλείσιμο των μαγαζιών, αμέσως μόλις εντοπιστεί η φοροδιαφυγή, και τότε θα δούμε πόσοι θα το αποτολμήσουν…

aixmi.gr