18 Αυγούστου 2013

Αίγυπτος: Εκτός νόμου οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Nα τεθούν εκτός νόμου οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι πρότεινε χθες ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Αιγύπτου, την ώρα που ξεκίνησε έρευνά σε βάρος, την ώρα που οι αιγυπτιακές εισαγγελικές Αρχές ξεκίνησαν έρευνα σε βάρος 250 μελών των Αδελφών Μουσουλμάνων για φόνο, απόπειρα φόνου και τρομοκρατία.
Το υπουργικό συμβούλιο στην Αίγυπτο συνεδριάζει σήμερα για να εξετάσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την αιματοχυσία των τελευταίων ημερών και την πρόταση του μεταβατικού πρωθυπουργόυ.

Τις προθέσεις της κυβέρνησης, η οποία έχει την υποστήριξη του στρατού, έκανε σαφείς σύμβουλος του προέδρου ο οποίος υποστήριξε ότι η Αίγυπτος έχει να αντιμετωπίσει «πόλεμο από τις δυνάμεις του εξτρεμισμού, αν και η απάντηση της κυβέρνησης «θα είναι μέσα στα πλαίσια του νόμου».

«Δεν είναι απλά πολιτικές συγκρούσεις», είπε ο Μοσταφά Χεγκάζι, για να προσθέσει ότι σταδιακά οι εξτρεμιστές μεταλλάσσονται σε τρομοκράτες.

Το Σάββατο οι δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν στην εκκένωση του τεμένους στο οποίο είχαν καταφύγει από προχθές οπαδοί των αδελφών μουσουλμάνων. Πολλοί από τους ταμπουρωμένους στο τέμενος συνελήφθησαν.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, η αιγυπτιακή αστυνομία προχώρησε σε πάνω από 1.000 συλλήψεις υποστηρικτών του Μόρσι.

«Ο αριθμός των οπαδών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που συνελήφθησαν έφθασε τους 1.004, συμπεριλαμβανομένων και των 558 στο Κάιρο», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας σε ανακοίνωσή του.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα επιμένει σε καθημερινές διαδηλώσεις έως την προσεχή Παρασκευή.



Την ίδια στιγμή, σοκ προκαλεί ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και δείχνει έναν άοπλο διαδηλωτή να δέχεται πυροβολισμούς εν ψυχρώ στην πόλη Ισμαΐλια, στα βορειοανατολικά της χώρας.

Η τύχη του διαδηλωτή παραμένει άγνωστη.