12 Αυγούστου 2013

ΒΙΝΤΕΟ-Άδωνις:Οι λαθρο δεν ειναι ευπροσδεκτοι-Θα προστατέψουμε τους φτωχούς απο πλειστηριασμους-Νοσοκομεια εκλειναν και πριν το μνημονιο

"Αν δεν θελουν να γυρισουν πισω, να ξερουν οτι θα μενουν στην Αμυγδαλεζα, ειτε τους αρεσει ειτε οχι. Ειναι προφανες βεβαια οτι στην Αμυγδαλεζα περνουν καλυτερα απο τις χωρες τους αλλιως θα επαιρναν το εισητηριο να επιστρεψουν πισω" ειπε ο Αδωνις Γεωργιαδης μιλωντας στην πρωινη εκπομπη του MEGA.


«Πρέπει να συζητήσουμε την άρση των πλειστηριασμών. Θα προστατέψουμε τους φτωχούς και τους αδύναμους. Δε μπορούμε όμως να συνεχίσουμε να έχουμε προστασία στις βίλες, σε ανθρώπους που έχουν χρήματα…», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας για το θέμα των πλειστηριασμών.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο MEGA, τόνισε για το θέμα ότι «Όσο υπάρχει προστασία από τους πλειστηριασμούς, τόσο οι τράπεζες δεν θα δίνουν στεγαστικά δάνεια».

Ο Άδωνις αποκάλυψε λουκέτα με υπογραφή… Αλέκου Παπαδόπουλου

Στην εκπομπή “Πρωινό MEGA” με τον Δημήτρη Τάκη και την Έλενα Παπαδημητρίου εμφανίστηκε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας για τις εξελίξεις στον χώρο της Υγείας και επαναλαμβάνοντας ότι δεν τίθεται θέμα απολύσεων υπαλλήλων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μέσω της διαδικασίας της διαθεσιμότητας-κινητικότητας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μάλιστα, δίνοντας ένα παράδειγμα των κατά τη γνώμη του στρεβλώσεων που συνιστούν οι αντιδράσεις οι οποίες σημειώνονται, και η κινδυνολογία που αναπτύσσεται για την προοπτική απολύσεων και λουκέτων σε μονάδες του Εθνικού Συστήματος, έδωσε στη δημοσιότητα υπουργική απόφαση του 2001, με την υπογραφή του τότε Υπουργού Υγείας Αλέκου Παπαδόπουλου, για λουκέτο στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, από το 2001 μέχρι το 2015.

“Τότε δεν είχαμε Μνημόνιο, ούτε τον κ. Τόμσεν”, σχολίασε με νόημα ο Άδωνις Γεωργιάδης, επικαλούμενος την υπογραφή του Αλέκου Παπαδόπουλου, ο οποίος μέχρι και σήμερα θεωρείται ένας απο τους πλέον αδιάφθορους πολιτικούς που πέρασαν από τη θέση του πολιτικού προϊσταμένου του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Για ακόμα μία φορά ο Αδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις στην Υγεία και τόνισε πως οι μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται λόγο Μνημονίου, αλλά είναι η εφαρμογή προειλημμένων αποφάσεων που σε άλλες χώρες έγιναν πριν 20 χρόνια και εδώ δεν γινόντουσαν για πολιτικούς λόγους. Γίνεται για να έχουμε καλύτερες παροχές υγείας.
Μιλώντας στο Mega τόνισε χαρακτηριστικά «Θα τα κάνω πιο γρήγορα από την Τρόικα. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο».

Δείτε τα βίντεο από το MEGA: