28 Αυγούστου 2013

"Φαπες" στον Μπουτάρη απ' τον Παπαμιμίκο

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν το πρωί σε εκπομπή του ΣΚΑΙ ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με το Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας. Αφορμή στάθηκε η γνωστή πλέον επικοινωνιακή ατάκα που προσπαθεί να περάσει ο Γιάννης Μπουτάρης περί πρωθυπουργού που θα ανέβει σαν κλέφτης στη Θεσσαλονίκη, επειδή οι φιέστες και τα τεράστια έξοδα της ΔΕΘ κόπηκαν επί Αντώνη Σαμαρά. Ο Δήμαρχος επανέλαμβε τη φράση, προκαλώντας την αντίδραση του Ανδρέα Παπαμιμίκου που υπερασπίστηκε τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο 35χρονος δικηγόρος υπενθύμισε τις περσινές δηλώσεις του Γ.Μπουτάρη πως δε θέλει πολιτικούς στην πόλη του και αναρωτήθηκε τι εξυπηρετεί η ξαφνική αλλαγή της στάσης και η επίθεση του Δημάρχου στον πρωθυπουργό, τονίζοντας ευθέως ότι γίνεται μόνο και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους.

Η κουβέντα κινήθηκε σε υψηλούς τόνους με τον Παπαμιμίκο να σημειώνει πως είναι δικαίωμα του πρωθυπουργού να επιλέγει εκείνος τις συναντήσεις του και να αποφασίζει ο ίδιος για το πότε θα βρεθεί στη συμπρωτεύουσα και το Δήμαρχο να προσπαθεί να αιτιολογήσει την αλλαγή...γραμμής του.

Αυτό που πάντως έδωσε τη... χαριστική βολή στο Γιάννη Μπουτάρη, ήταν η παρότρυνση που του έκανε ο Παπαμιμίκος να αναφέρει δύο έργα που έχουν γίνει επί των ημερών του και έχουν βελτιώσει την καθημερινότητα της πόλης. Κάπου εκεί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχασε την ψυχραιμία του και έπιασε το σωσίβιο που του πέταξε ο Δημήτρης Παπαδημούλης προσπαθώντας να αλλάξει θέμα, καθώς οι αοριστολογίες που ξεκίνησε να λέει δεν έπειθαν.