24 Αυγούστου 2013

Ο Ροχανί “δείχνει” τους αντάρτες της Συρίας για τα χημικά

Ο Πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί, με μια ηχηρή δημόσια παρέμβασή του, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει και να κάνει τα πάντα προκειμένου να σταματήσει τη χρήση χημικών όπλων παντού στον κόσμο, μετά την πρόσφατη χρήση χημικών στη Συρία.

Ο Ροχανί θύμισε ότι το ίδιο το Ιράν έχει υποστεί τέτοιες δραματικές επιθέσεις, κατά τη διάρκεια του πολέμου με το Ιράκ, και ως εκ τούτου δεν μπορεί παρά να καταδικάζει απολυτα τη χρήση χημικών.

Το καθεστώς της Τεχεράνης ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι πίσω από την χρήση χημικών όπλων βρίσκονται οι αντάρτες της Συρίας, οι οποίοι προσπάθησαν να ενοχοποιήσουν τον Μπασάρ αλ Άσαντ, την ώρα που στη Δαμασκό είχε φτάσει κλιμάκιο ειδικών του ΟΗΕ, για να ερευνήσει τυχόν χρήση χημικών όπλων στο παρελθόν.

Οι Φρουροί της Επανάστασης, οι οποίοι στέκονται σταθερά στο πλευρό του Μπασάρ αλ Άσαντ από το ξεκίνημα αυτού του Εμφυλίου πολέμου στη Συρία, σημείωναν με νόημα ότι ο Πρόεδρος της Συρίας δεν είχε κανέναν λόγο να “αυτοκτονήσει” πολιτικά και διπλωματικά, χρησιμοποιώντας χημικά την ώρα που βρίσκονταν στη χώρα οι ελεγκτές του ΟΗΕ, αλλά και τη στιγμή που φαίνεται να κερδίζει τη στρατιωτική μάχη με τους αντάρτες της αντιπολίτευσης.

ysterografa.gr