13 Αυγούστου 2013

Incognito επίσκεψη της κόρης του Μπίλ Κλίντον στο Βουθρωτό

Στην πόλη των Αγίων Σαράντα βρέθηκε σήμερα, σε μια αιφνιδιαστική incognito επίσκεψη στην Αλβανία, η Chelsea Clinton, κόρη του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Aftonomi.gr η Chelsea Clinton επισκέφτηκε το αρχαιολογικό πάρκο του Βουθρωτού μαζί με τον σύζυγό της και μεγαλοστέλεχο της Goldman Sachs, Marc Mezvinsky.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως η Chelsea με ένα απλό σπορ ντύσιμο κι ένα καπέλο στο κεφάλι, για να μην γίνεται αντιληπτή, συνοδευόμενη από τον Λόρδο Rothschild, ενημερώθηκε από τον διευθυντή του αρχαιολογικού πάρκου, Rajmond Kola, για την ιστορία της αρχαίας ελληνικής πόλης του Βουθρωτού.

Πηγές από την αλβανική αστυνομία ανέφεραν πως η επίσκεψη της κας Κλίντον ήταν incognito και πως δεν ζήτησε την βοήθεια των αλβανικών αρχών για την ασφάλεια της.

Πάντως αξίζει να τονιστεί πως τις τελευταίες μέρες έχει σημειωθεί μια σημαντική αύξηση των τουριστών που επισκέπτονται καθημερινά το Βουθρωτό.

Μόνο κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας (10 Αυγούστου) πάνω από 1500 άτομα επισκέφτηκαν την αρχαιοελληνική πόλη.

Το Βουθρωτό είναι αρχαιολογικός χώρος και αρχαία ελληνική πόλη στην Βόρεια Ηπειρο, περίπου 20 χιλιόμετρα νοτίως της πόλη των Αγίων Σαράντα σε ένα λόφο με θέα το κανάλι Βιβάρι. Κατοικημένo από τα προϊστορικά χρόνια, το Βουθρωτό υπήρξε έδρα Ελληνικής αποικίας, αργότερα Ρωμαϊκής, και επίσης χριστιανικής επισκοπής. Μετά από μια περίοδο υπό βυζαντινή διοίκηση και σύντομη κατοχή από τους Βενετούς, η πόλη εγκαταλείφθηκε στα τέλη του Μεσαίωνα λόγω χαμηλού και υγρού εδάφους.

Σύμφωνα με τον μύθο, ο Αινείας επισκέφτηκε το Βουθρωτό στην επιστροφή του από την Τροία. Στο μέρος αυτό συνάντησε την Ανδρομάχη και τον Έλενο, οι οποίοι επίσης είχαν επιστρέψει από την Τροία και τώρα βασίλευαν στην Χαονία.

Ο σημερινός αρχαιολογικός χώρος αποτελεί τόπο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ