19 Αυγούστου 2013

Πάλι ρόμπα έγινε ο μλάκ@ς ανθέλληνας του Top Gear: Κατηγορίες εξαπάτησης του κοινού (video)

Συνεχίζεται ο σάλος που έχει προκύψει στη Μεγάλη Βρετανία με την τηλεοπτική αυτοκινητική εκπομπή Top Gear του γνωστού ανθέλληνα που στο παρελθόν έχει αποκαλέσει τη χώρα μας τουαλέτα ενώ έχει πει ότι «οι Έλληνες είναι ομοφυλόφιλοι και Ελληνίδες έχουν μουστάκι» (δείτε στο τελευταίο βίντεο να μας λέει ομοφυλόφιλους και καλά για πλάκα και τι του απαντάει ο Χατζηιωάννου της Easyjet)

Το BBC και οι συντελεστές της εκπομπής κατηγορούνται, -για άλλη μια φορά- ότι εξαπάτησαν το τηλεοπτικό κοινό στήνοντας ένα γύρισμα το οποίο παρουσίασαν ως «ανέλπιστη εξέλιξη με αυθόρμητες αντιδράσεις».

Πιο συγκεκριμένα ο Τζέρεμι Κλάρκσον, o Ρίτσαρντ Χάμοντ και ο Τζέιμς Μέι σε μία από τις γνώριμες, περίεργες δοκιμές οχημάτων που κάνουνε, βρίσκονταν στον ποταμό Εϊβον όπου και δοκίμαζαν μία ειδική εξέλιξη του Ford Transit, ως… χόβερκραφτ.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής όμως χάνουν (και καλά) τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να καταβρέξουν τους θαμώνες ακριβού εστιατορίου, που βρίσκονταν δίπλα στο ποτάμι και απολάμβαναν το γεύμα τους. Οι θαμώνες, ντυμένοι με τα ακριβά ρούχα τους, πανικόβλητοι και βρεγμένοι έτρεχαν να σωθούν από τα καμώματα των τριών…

Η σκηνή, τελικά, ήταν σκηνοθετημένη και οι θαμώνες ηθοποιοί, κάτι που αποκάλυψε ένας εξ’ αυτών στο προσωπικό του Blog. Μάλιστα Μάικλ Μποτ, έγραψε μεταξύ άλλων πως «… χτες έκανα μία από τις πιο χαζές δουλειές» στην καριέρα του για να βγάλει λίγες λίρες. Παράλληλα ανάρτησε και ένα στιγμιότυπο στο You Tube από τη σκηνή, το οποίο τράβηξε γνωστός του.

Από την πλευρά του καναλιού, δεν υπήρξε διάψευση επί της κατηγορίας της εξαπάτησης, παρά μόνο μία δήλωση εκπροσώπου του BBC, οι οποίος τόνισε πως το Top Gear είναι μια ψυχαγωγική εκπομπή αυτοκινήτου, οπότε δεν υπάρχει θέμα εξαπάτησης, θεωρώντας αυτή την τακτική ως φυσιολογική για της ανάγκες του σόου…





Τάκης Τρακουσέλλης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΥΓ. Δείτε το βόθρο του ηλιθίου και τι του απάντησε ο Χατζηιωάννου της Easyjet