21 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΕΛ.ΑΣ έχει στα χέρια της 20 καταθέσεις για το τι έγινε στο σημείο της δολοφονίας

Την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου περιμένουν όπως φαίνεται στην ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να συμπληρωθεί το παζλ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Η ΕΛ.ΑΣ έως τώρα έχει φτάσει σε κάποια συμπεράσματα για τον τρόπο που λειτούργησε η ομάδα των Χρυσαυγιτών από τις 20 καταθέσεις που έχει στη διάθεση της, ωστόσο το πιο σημαντικό είναι να εντοπιστούν τα πρόσωπα που συμμετείχαν.

Προκειμένου να συνθέσει όλη την εικόνα για τα όσα συνέβησαν πριν τη στιγμή που ο Ρουπακιάς κάρφωσε το στιλέτο στην καρδιά του 34χρονου Παύλου, η αστυνομία έχει ζητήσει να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου, τόσο για το θύμα όσο και για τον δράστη.

Σημείο - κλειδί θα είναι, ωστόσο, τα στοιχεία από την άρση απορρήτου του Γιώργου Πατέλη, προέδρου της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Προς το παρόν αυτό καθυστερεί λόγω της ανακρίτριας.

Η ενέργεια αυτή, κρίθηκε απαραίτητη από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, ώστε να διαπιστωθεί κάτω από ποιες συνθήκες έγινε το «προσκλητήριο» των μελών της «Χρυσής Αυγής» στην Αμφιάλη, που κατέληξε στη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα.

Σήμερα ο δράστης Γιώργος Ρουπακιάς απολογείται στον ανακριτή για να απολογηθεί και την ίδια ώρα η αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει την ομάδα που πλαισίωνε τον 45χρονο το μοιραίο βράδυ της επίθεσης – δολοφονίας του άτυχου 35χρονου Παύλου Φύσσα.