13 Σεπτεμβρίου 2013

Ινδία: Σε θάνατο καταδικάστηκαν και οι 4 βιαστές της 23χρονης φοιτήτριας

Οι τέσσερις άνδρες, ένας καθαριστής λεωφορείου, ένας γυμναστής, ένας πωλητής φρούτων και ένας άνεργος είχαν δηλώσει αθώοι για την επίθεση της 16ης Δεκεμβρίου του 2012

"Μία ακραία υπόθεση βαρβαρότητας" και ένα "κτηνώδες έγκλημα" που σόκαρε τη συλλογική συνείδηση της κοινωνίας χαρακτήρισε ο δικαστής Γιόγκες Χάνα την περίπτωση του ομαδικού βιασμού και της δολοφονίας της 23χρονης φοιτήτριας τον περασμένο Δεκέμβριο μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί, ανακοινώνοντας σήμερα την ισόβια ποινή κάθειρξης που επέβαλε στους τέσσερις καταδικασθέντες για το έγκλημα.

Ο δικαστής είπε ότι η υπόθεση χρειάστηκε να αντιμετωπιστεί ως η σπανιότερη των σπανίων υποθέσεων για τις οποίες επιβάλλεται η θανατική ποινή.

Οι τέσσερις άνδρες, ένας καθαριστής λεωφορείου, ένας γυμναστής, ένας πωλητής φρούτων και ένας άνεργος είχαν δηλώσει αθώοι για την επίθεση της 16ης Δεκεμβρίου του 2012.

Οι συνήγοροι των τεσσάρων ανδρών δήλωσαν ότι θα καταθέσουν έφεση επί της ετυμηγορίας και της ποινής στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

"Τώρα η ψυχή της μπορεί να αναπαυτεί εν ειρήνη", δήλωσε ο αδελφός της φοιτήτριας, ο οποίος βρισκόταν στην αίθουσα του δικαστηρίου.

"Προτού πεθάνει είχε πει ότι θα πρέπει να τους κάψουν ζωντανούς για τον τρόπο που την βασάνισαν...Δεν τους άξιζε τίποτα λιγότερο από τον θάνατο", πρόσθεσε ο ίδιος.

Η 23χρονη εκπαιδευόμενη φυσιοθεραπεύτρια και ένας φίλος της είχαν επιβιβαστεί σε λεωφορείο όπου δέχτηκαν την επίθεση πέντε ανδρών και ενός ανήλικου. Στη συνέχεια, η γυναίκα βιάστηκε κατ΄επανάληψη και κακοποιήθηκε σεξουαλικά με μία μεταλλική ράβδο.

Τα τραύματά της ήταν τόσο σοβαρά ώστε δύο εβδομάδες αργότερα κατέληξε σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης.

Ενας από τους πέντε συλληφθέντες ως ύποπτοι για την επίθεση αυτοκτόνησε τον Μάρτιο στη φυλακή, ενώ τον περασμένο μήνα ο ανήλικος καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση σε σωφρονιστικό ίδρυμα ανηλίκων -η ανώτατη ποινή που μπορεί να επιβληθεί σε ανηλίκους σύμφωνα με τον ινδικό νόμο.