10 Σεπτεμβρίου 2013

Καυγάς Παφίλη-Κεδίκογλου: -Με την πώληση του 902 χάσατε το ηθικό σας πλεονέκτημα -Είσαι ανίκανος και αισχρός

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του υφυπουργού Παιδείας απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης στις βολές που εξαπέλυσε ο Συμεών Κεδίκογλου στον Περισσό για την πώληση του 902.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου για το Νέο Λύκειο ο κ. Κεδίκογλου απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΚΚΕ είπε πως το κόμμα με την πώληση του 902 έχασε το ηθικό του πλεονέκτημα.

Το λόγο έλαβε ο κ. Παφίλης ο οποίος επιτέθηκε με σφοδρότητα προς τον υφυπουργό Παιδείας και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ λέγοντάς του «τολμάτε να μιλάτε και εσείς που τα μισά σας στελέχη θα πάνε στη φυλακή». «Το ΠΑΣΟΚ έχει συνδεθεί με τη μίζα και τη διαφθορά. Εμείς πουλήσαμε τον 902 για να πληρώσουμε τους εργαζομένους μας. Μόνο εμείς το κάναμε», πρόσθεσε και κατέληξε χαρακτηρίζοντας τον υφυπουργό Παιδείας «ανίκανο και αισχρό».

Το λόγο έλαβε στη συνέχεια ο προεδρεύων της Ολομέλειας Γιάννης Δριβελέγκας ζητώντας να αποσυρθούν οι συγκεκριμένες εκφράσεις με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ να του απαντά: «Δεν έχετε καταλάβει ότι εμείς κάνουμε πολιτική. Δεν αποσύρουμε τίποτα, είναι ανίκανος και αισχρός».

«Το ΚΚΕ από θύμα του καπιταλισμού έγινε θύτης. Ο ιδιοκτήτης του 902 βρίσκεται στις παρθένες νήσους και για αυτό θα πρέπει να δώσετε απαντήσεις όχι σε εμάς αλλά στους οπαδούς σας» ήταν η απάντηση που έδωσε στη στον κ. Παφίλη ο υφυπουργός Παιδείας.

Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού ο οποίος αποδοκίμασε τον κ. Κεδίκογλου λέγοντας πως αυτά που είπε ο υφυπουργός Παιδείας είναι προσωπικές του απόψεις και δεν εκφράζουν το χώρο που εκπροσωπεί.