17 Σεπτεμβρίου 2013

Πατριώτες του κ@λου ALERT! Έγλειψε και τον Μεϊμαράκη η Βαλεντίνα ακολουθώντας τις εντολές του Πούτιν

Ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, υποδέχθηκε σήμερα στο Κοινοβούλιο την Πρόεδρο του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσίας, κυρία Valentina Matvienko, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας κατόπιν προσκλήσεώς του.

Ο κ. Μεϊμαράκης και η κυρία Matvienko γνωρίζονται από τότε που η νυν Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσίας, ήταν Πρέσβης στην Αθήνα, αλλά και Κυβερνήτης στην Αγ. Πετρούπολη. Οι σχέσεις τους ήταν άριστες και διατηρούνται, όπως αποδείχθηκε σήμερα, όπου η επίσκεψή της στη Χώρα μας με την τρίτη στη σειρά θεσμική ιδιότητά της στην πολιτική ζωή της Ρωσίας, εστέφθη με απόλυτη επιτυχία. Συνεργάστηκαν σε διάφορα θέματα και αυτό η κυρία Matvienko δεν το ξέχασε. Γι αυτό άλλωστε σήμερα, κατά τη συνάντηση που είχαν ενώπιον των μέσων ενημέρωσης, η Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσίας είπε, απευθυνόμενη στον Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής:

«Αυτές οι κρίσιμες συγκυρίες απαιτούν επικεφαλής των θεσμών, επικεφαλής της χώρας, ανθρώπους με βούληση, ανθρώπους με σύνεση, ανθρώπους με γενναιότητα, πατριώτες της χώρας τους. Και θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό μια προσωπικότητα, ένας πολιτικός του δικού σας αναστήματος να βρίσκεται επικεφαλής του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Γνωρίζουμε τον επαγγελματισμό, τη σταθερότητα, την πολιτική σας βούληση, γεγονός που σας επιτρέπει να ηγείστε αυτή τη στιγμή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και να αναζητάτε αποτελεσματικά διέξοδο από τις δυσκολίες που διέρχεται αυτή τη στιγμή η χώρα. Έχετε λοιπόν στις πλάτες σας τεράστια πολιτική εμπειρία . Γνωρίζουμε πόσο ειλικρινά επιδιώκετε τη διεύρυνση και εμβάθυνση των σχέσεων με τη Ρωσία και σας είμαστε ευγνώμονες γι αυτές τις προσπάθειες. Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας εκφράζει το ενδιαφέρον του για τη διεύρυνση της συνεργασίας και στο επίπεδο των Διακοινοβουλευτικών Σχέσεων».