20 Σεπτεμβρίου 2013

Σίβυλλα alert! Τι έκαναν Τζέρεμι Άιρονς και Σουμάχερ στην Ελλάδα;

Ο Τζέρεμι Άιρονς λατρεύει την Ελλάδα. Ένας ταλαντούχος, βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός ο οποίος διακρίνεται για την σεμνότητα και το ήθος του. Θυμάμαι τον sweet Τζέρεμι να περπατάει στην Επίδαυρο για να παρακολουθήσει σημαντικές παραστάσεις Ελλήνων και ξένων συναδέλφων του. Η τελευταία του στιλιστική εμφάνιση σχολιάστηκε έντονα. Φαρδιά παντελόνια, κάτι σαν…
κελεμπία από πάνω και αρχαιοελληνικά σανδάλια. Τον έχω συναντήσει σε περιοχές γύρω από την Ακρόπολη. Άνετο, με ένα ψάθινο καπέλο να απολαμβάνει τις βόλτες του στην Διονυσίου Αεροπαγίτου και αργότερα το φαγητό του σε μικρά ταβερνάκια της περιοχής. Πολλές φορές κατεβαίνει στο Θησείο και στο Γκάζι. Ακριβώς όπως κάνει ένας ακόμα λάτρης της Ελλάδας, ο διάσημος Γάλλος μετρ Jean Paul Gaultier.

Το βράδυ της 19ης Σεπτεμβρίου γιόρτασε τα γενέθλια του σε αθηναϊκό εστιατόριο. Κοντά του αγαπημένοι φίλοι. Λίγες ώρες πριν (έφτασε στη «Μεγάλη Βρετανία» στις 5.15 το απόγευμα) έκανε χαλαρωτικό μασάζ στο GB Spa που βρίσκεται στο υπόγειο του ιστορικού ξενοδοχείου

Η πρεμιέρα στο Μέγαρο και το δείπνο στο Fuga

Ο Τζέρεμι Άιρονς και ο επίσης βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Μπίλι Όγκουστ βρίσκονται στην Ελλάδα για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της ταινίας «Νυχτερινό Τρένο για την Λισαβόνα». Μια πρεμιέρα η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Αλεξάνδρου Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών απόψε το βράδυ. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο international best seller του Πασκάλ Μερσιέ. Ο σκηνοθέτης και ο πρωταγωνιστής μετά το τέλος της ταινίας θα ανέβουν στο «ψηλότερο σημείο» του Μεγάρου Μουσικής. Εκεί όπου βρίσκεται το εστιατόριο “Fuga”. Στα πόδια τους η πόλη των Αθηνών. Η θέα από το συγκεκριμένο σημείο είναι εξαιρετική. Η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και άλλες σημαντικές προσωπικότητες θα παρακαθίσουν στο δείπνο. Οι συζητήσεις με τον Τζέρεμι ο οποίος σίγουρα διαθέτει υψηλή κουλτούρα είναι πάντα απολαυστικές.

Ο Σουμάχερ και οι αγορές χιλιάδων ευρώ από myconian boutiques

Ο Μάικλ Σουμάχερ διάλεξε αυτήν την εποχή για τις διακοπές του στην Μύκονο. Ένας οδηγός αγώνων ο οποίος έχει γράψει με χρυσά γράμματα τη προσωπική του ιστορία στην Formula 1. Ο Μr. Σουμάχερ πιστεύει ότι το πιο δημοφιλές ελληνικό νησί είναι ακόμα πιο όμορφο αυτήν την εποχή. Με τον αέρα να χτυπάει δυνατά στην άμμο και κάποιες σταγόνες βροχής να πέφτουν πάνω από τους κατάλευκους περιστερώνες. Ο κ. Σουμάχερ εντυπωσίασε στην παραλία με τους άψογους κοιλιακούς του. Λάτρης των θαλάσσιων σπορ, έκανε ski και wind surfing. Έκανε βέβαια και μεγάλες βόλτες στο νησί. Κάποια από τα πλέον ακριβά και glamorous spots είναι ακόμα ανοιχτά. Ο Μάικλ είναι άλλωστε συνηθισμένος στα λαμπερά σκηνικά και trendy spots του Μόντε Κάρλο, της Ίμπιζα, του Πόρτο Φίνο, του Μπάντεν-Μπάντεν. Μαθαίνω ότι ο διάσημος επισκέπτης έκανε αγορές χιλιάδων ευρώ σε exclusive boutique με γαλλικές φίρμες.

Οι billionaires συνεχίζουν ακάθεκτοι

Στο Νησί των Ανέμων βρίσκονται ακόμα πολλοί Σαουδάραβες και Λιβανέζοι κροίσοι. Σε κανέναν δεν κάνει πλέον εντύπωση η άφθονη κατανάλωση γαλλικής σαμπάνιας. Συλλεκτικές champagnes, χαβιάρια, αστακοί και sushi σε φθινοπωρινό σκηνικό. Πολυτελείς θαλαμηγοί από διάφορα μέρη του πλανήτη συνεχίζουν να φθάνουν δημιουργώντας μια εντυπωσιακή εικόνα. Η Μύκονος νομίζω ότι θα συγκεντρώνει Vips μέχρι τα… Χριστούγεννα. Μήπως θα έπρεπε οι παράγοντες του ελληνικού τουρισμού να «μετατρέψουν» την Mykonos και σε… χειμερινό θέρετρο; Κάποιοι jet setters γοητεύονται από το άγριο, χειμερινό σκηνικό του κοσμοπολίτικου νησιού.

ΤΟ ΒΗΜΑ