30 Σεπτεμβρίου 2013

Του κ@λου πατριώτες ALERT!! Μνημόνιο και στις ΗΠΑ!! Η τρόικα τους επέβαλε να τρώνε ληγμένα

Σούπερ μάρκετ με ληγμένα προϊόντα στην Αμερική... [αλλά οι έλληνες λαϊκιστές (βλέπετε στη φώτο, τι λέγανε πριν ένα μήνα)  θα συνεχίσουν να μας λένε ότι πριν το μνημόνιο πέταγαν τα γιαούρτια και δεν τα έτρωγαν ακόμα και μέρες μετά τη λήξη τους, ενώ τώρα το μνημόνιο θα τους τα ταϊζει θέλουν δε θέλουν]

Σοκολάτα, γάλα, αυγά, γιαούρτι, τορτίγια τα προϊόντα που διατηρούνται ακόμα και εβδομάδες από την λήξη τους σύμφωνα με επιστήμονες

Την ώρα που το 40% των τροφίμων στα αμερικανικά νοικοκυριά καταλήγει στον κάδο απορριμμάτων εξαιτίας των πολύπλοκων ενδείξεων για την λήξη τους, ένα σουπερμάρκετ στη Βοστόνη πρόκειται να πουλά αποκλειστικά ληγμένα προϊόντα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του βρετανικού δικτύου BBC, ο επιχειρηματίας Νταγκ Ροτς, με εμπειρία στον χώρο της εστίασης, πρόκειται να ανοίξει σουπερμάρκετ και εστιατόριο όπου θα προσφέρονται μόνο τρόφιμα τα οποία σύμφωνα με την ετικέτα τους έχουν λήξει.

Σύμφωνα με την ειδικό τροφίμων, Ντάνα Γκάντερς, η ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στα τρόφιμα δεν αφορά στην ασφάλεια του καταναλωτή, αλλά στη γεύση του προϊόντος, επομένως αν κάποιος καταναλώσει τρόφιμο που έχει λήξει δεν κινδυνεύει.

Όπως αναφέρει η Γκάντερς τα τσιπς τορτίγιας δεν πρόκειται να χαλάσουν ούτε ένα μήνα μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης, παρότι μπορεί να έχει αλλοιωθεί ελαφρά η γεύση τους.

Η ίδια, μάλιστα, παραδέχεται ότι τρώει γιαούρτι που μπορεί να έχει λήξει ακόμα και έξι εβδομάδες χωρίς να αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

Όσο για τη σοκολάτα, θεωρείται ένα από τα τρόφιμα που μπορούν να καταναλωθούν άφοβα ακόμα και αν έχει σχηματίσει μία λευκή επίστρωση, η οποία, όπως τονίζει η επιστήμονας δεν είναι μούχλα, αλλά παράγεται από τα σάκχαρα και το λίπος που περιέχονται.

Ακόμα και τα αυγά μπορούν να μπουν στο τραπέζι ακόμα και 3-4 εβδομάδες μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία, αρκεί να διατηρούνται σε θερμοκρασία κάτω των 5 βαθμών, ώστε να αποφευχθεί η ανάπτυξη σαλμονέλας.

Όσο και αν φαίνεται παράξενο, το γάλα, υποστηρίζουν οι επιστήμονες, δε χαλάει πριν αρχίσει να μυρίζει άσχημα, αρκεί η συσκευασία του να μην παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά στο ψυγείο και στους 2 βαθμούς περίπου ώστε να παραταθεί η διάρκεια ζωής του.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ