10 Σεπτεμβρίου 2013

Γελανε οι βουλευτές του Μπανγκλαντές με την ελληνική βουλή... Δείτε τι είδαν και απόρησαν

Μόνος του, έχοντας απέναντί του 20 βουλευτές από το Μπανγκλαντές, βρέθηκε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης στη συνάντηση που είχε προγραμματιστεί μεταξύ των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων των δύο χωρών.

Ο πρώην υφυπουργός, που προεδρεύει της επιτροπής, απευθυνόμενος στους ξένους ξεχάστηκε και προφανώς ντράπηκε, αφού είπε: «Να σας καλωσορίσουμε, εγώ και τα μέλη της επιτροπής, εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων». Ομως στην αίθουσα ήταν ο μοναδικός κοινοβουλευτικός, καθώς κανένας συνάδελφός του δεν έκανε τον κόπο να πάρει μέρος στη συνάντηση. Οι βουλευτές από το Μπανγκλαντές μάλιστα απόρησαν που είδαν μόνο τον πρόεδρο της επιτροπής να τους υποδέχεται… ενώ κάποιοι υπάλληλοι της Βουλής σχολίασαν με νόημα: «Μπανγκλαντές γίναμε, κανείς δεν έχει εμφανιστεί!».

Οι ξένοι βουλευτές μάλιστα αναφέρθηκαν και στους συμπατριώτες τους μετανάστες της Μανωλάδας, που έπεσαν θύματα εγκληματικής ενέργειας, πετώντας παράλληλα «καρφιά» για τη μεταναστευτική πολιτική, λέγοντας πως «η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να φροντίσει αυτά τα άτομα, αλλά και τους 5.000 συμπατριώτες μας που εργάζονται στην Ελλάδα».