19 Σεπτεμβρίου 2013

Ελεύθερη αφέθηκε η σύζυγος του δράστη

Τι αποκάλυψε στην απολογία της

Ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με τη Χρυσή Αυγή φέρεται να υποστήριξε στην ανακρίτρια η σύζυγος του δράστη της στυγερής δολοφονίας του Παύλου Φυσσα, τα ξημερώματα της Τετάρτης, στο Κερατσίνι.

H κατηγορουμένη, μετά την απολογία της αφέθηκε ελεύθερη, χωρίς περιοριστικούς όρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του δράστη υπόστηριξε ενώπιον της δικαστικής λειτουργού πως υπέπεσε σε αντιφάσεις στις καταθέσεις που έδωσε στους αστυνομικούς γιατί πανικοβλήθηκε. Φέρεται ωστόσο να παραδέχτηκε πως στο παρελθόν είχε βρεθεί μία φορά σε σε διανομή τροφίμων της Χρυσής Αυγής.

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι, μετά την απολογία τους, μια ακόμη γυναίκα -η οποία, κατά την απολογία της στον ανακριτή, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν έχει σχέση με την επίθεση και ότι απλά γνώριζε τη γυναίκα του δράστη- και ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

Στα δικαστήρια του Πειραιά αναμένεται να οδηγηθούν, σε λίγη ώρα, και οι 34 συλληφθέντες των χθεσινών επεισοδίων σε Κερατσίνι και Νίκαια. Η αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ έχει ζητήσει από τους καταστηματάρχες της περιοχής να κλείσουν νωρίτερα, για τον φόβο τυχόν επεισοδίων.