05 Σεπτεμβρίου 2013

Ε και; «Συγγνώμη» του Άκη για το Μνημόνιο και το ΠΑΣΟΚ

«Αφήστε τη Βίκυ, εγώ είχα την ευθύνη των οικονομικών» - Έκλαψε η σύζυγος του πρώην υπουργού - Τον «καίνε» οι συγκατηγορούμενοί του

«Είμαι θύμα πολιτικής και δικαστικής δίωξης» επανέλαβε σε παρέμβασή του στο δικαστήριο ο Ακης Τσοχατζόπουλος και τόνισε πως η σύζυγός του, Βίκυ Στάματη δεν έχει καμία ευθύνη και η προφυλάκισή της είναι παράνομη.


Το λόγο στο δικαστήριο έλαβε και η λογίστρια του Ακη Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, η οποία «έκαψε» τον πρώην υπουργό.

«Δυστυχώς βοήθησα τον Άκη Τσοχατζόπουλο να κρυφτεί πίσω απο τη «Νobilis», είπε, για να προσθέσει λίγο αργότερα: «Η Νobilis ήταν του Τζοχατζόπουλου».

Η κατηγορουμένη κάλεσε την Ταλιτά Μαρία Τσεκούρα να πει στο δικαστήριο ποιος ίδρυσε τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Ανέφερε ακόμη ότι είχε ακούσει τον πατέρα της Τ. Μαρία Τσεκούρα να λέει ότι ο Γιάννης Σμπώκος είχε έρθει στο γραφείο του για να ιδρύσει την επίμαχη εταιρεία για λογαριασμό του πρώην υπουργού.

Ακόμη, η ίδια άφησε αιχμές κατά του Γ. Σμπώκου, φωτογραφίζοντάς τον ως το πρόσωπο που γνωρίζει για τη συγκεκριμένη εταιρεία αλλά δεν μιλάει. «Οι Κρητικοί πρέπει να λένε και την αλήθεια», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η οικογένειά του έχει καταστραφεί και ότι την ευθύνη για την αγορά του ακινήτου επί της Δ. Αρεοπαγίτου την έχει αποκλειστικά ο ίδιος και όχι η σύζυγός του.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος ωστόσο δεν μίλησε για κανένα άλλο συγκατηγορούμενό του - ούτε για την κόρη του - αλλά περιορίστηκε να κάνει μια γενική αναφορά σε συγκατηγορουμένούς του, που, όπως είπε, βρίσκονται στο εδώλιο, μόνο και μόνο επειδή είναι γνωστοί του.

Ν. Καρατζάς: «Ο Τσοχατζόπουλος με εξαπάτησε, δεν ξέπλενα χρήματα κανενός»

«Έκανα εγκληματικά λάθη αλλά δεν διέπραξα ποινικά αδικήματα. Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό, ότι έχω κάνει ύποπτη συναλλαγή» ανέφερε νωρίτερα στην απολογία του ο Ν. Καρατζάς ιδιοκτήτης του "Ιανού".

«Σήμερα πια δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Norris ήταν εταιρεία του Ακη Τσοχατζόπουλου.
Ημουν σίγουρος ότι η Norris υπήρχε. Όταν είδα στη δικογραφία ότι ιδρυτής της είναι ο Ν. Ζήγρας κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό» τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Βρίσκομαι σε αυτή τη θέση γιατί ο Τσοχατζόπουλος με εξαπάτησε».

Ο Ν. Καρατζάς ξεκινώντας την απολογία του την περασμένη εβδομάδα, είχε πει πως αισθάνεται ότι του κάνει φάρσα ο Θεός.

Σήμερα, ο πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Χρ. Κατσιάνης απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς σε αυτή την τοποθέτησή του, είπε: « Δεν είστε τυχαία ούτε συμπωματικά εδώ, ούτε σας κάνει φάρσα ο Θεός. Βρίσκεστε εδώ γιατί υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος και πρέπει να το καταλάβετε όλοι».

Νίκος Ζήγρας: Εχθρος του Τσοχατζόπουλου δεν είμαι εγώ, αλλά ο εαυτός του

Μέτα την Ευφροσύνη Λαμπροπούλου και τον Νϊκο Καρατζά, ο Άκης Τσοχατζόπουλος δέχθηκε σήμερα και νέα πυρά από το... μόνιμο κατήγορό του, Νίκο Ζήγρα.

Λίγο αργότερα, το λόγο πήρε στο δικαστήριο και η Βίκυ Σταμάτη, η οποία με δάκρυα στα μάτια ζήτησε από τους δικαστές να αναγνωρίσουν την αθωότητά της και τόνισε πως την περιμένει ο επτάχρονος γιος της, προκειμένου να τον γράψει στη Β' Δημοτικού.

«Δεν έχω καμία σχέση με εταιρείες, δεν διαχειρίστηκα χρήματα κανενός» είπε στο δικαστήριο, από την πλευρά του, ο Γιάννης Σμπώκος.

Μεταξύ άλλων, στην τοποθέτησή του ο Ν. Ζήγρας υποστήριξε ότι το 2003 ίδρυσε την εταιρεία «Νόρις» με εντολή του Άκη Τσοχατζόπουλου.

«Πριν από 14 χρόνια, που η νέα οικογένεια του Άκη Τσοχατζόπουλου γλεντούσε με βρώμικο χρήμα, πήγα στο γάμο του και είδα χρυσά και βιολιά. Δεν τα άντεχα όλα αυτά και τότε ο αδελφός της Σταμάτη με έδιωξε. Στο σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου δεν πήγα ποτέ» υπογράμμισε.

Ακόμη, ο Νίκος Ζήγρας είπε ότι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ του έδινε χρήματα, για να αγοράσει ακίνητα, προκειμένου να μην φαίνεται ο ίδιος (ο Τσοχατζόπουλος).

Στη συνέχεια τα ακίνητα αυτά ο Ζήγρας, όπως ο ίδιος υποστήριξε, τα μεταβίβαζε στον πρώην υπουργό.

Πρόεδρος: Ποιος σας είχε αναθέσει αυτό το ρόλο;

Ν. Ζήγρας: Ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Πρόεδρος: Έχετε τύψεις; Γιατί τα λέτε όλα αυτά;

Ν. Ζήγρας: Ήθελα να βγάλω από πάνω μου όλο το βάρος. Δεν άντεχα άλλο.

Είπε ακόμη ο Νίκος Ζήγρας: «Ο γιος του Μιχαηλίδη μου έδωσε 400.000 ευρώ, για να καταθέσω σε θυρίδα της Γκούντρουν».

«Η δίκη αυτή» υποστήριξε, «ξεκίνησε με έναν ένοχο και 18 κατηγορούμενους. Τώρα τελειώνει με ένα αρχιλαμόγιο, εμένα δηλαδή, και τους υπόλοιπους, που δηλώνουν ότι δεν κατάλαβαν τίποτα. Ζητώ να με στηρίξετε, να λυτρωθώ και να αποκαλυφθεί η αλήθεια».

Και συνέχισε: «Θέλω να απευθυνθώ στον αγαπημένο μου ξάδελφο και θέλω να του πω ότι, όπως αποδείχθηκε, ο μόνος που τον προστάτευε ήμουν εγώ και χωρίς ιδιοτέλεια. Αυτό προσπαθώ να κάνω και τώρα. Ο εχθρός του δεν είμαι εγώ, ο εχθρός είναι αυτός που τα δημιούργησε όλα».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Ν. Ζήγρας κάλεσε τον ξάδελφό του μιλήσει, όπως είπε χαρακτηριστικά, και να πει την αλήθεια.

Βίκυ Σταμάτη: Ο σύζυγός μου είχε την ευθύνη για τα οικονομικά

Στην τοποθέτησή της, η Βίκυ Σταμάτη επανέλαβε ότι κανείς άλλος δεν έχει λοιδορηθεί και διωχθεί όπως εκείνη για «κοινά αντικείμενα που όλοι έχουμε στο σπίτι μας» και υποστήριξε ότι την ευθύνη για τα οικονομικά την είχε ο σύζυγός της, Άκης Τσοχατζόπουλος, καθώς εκείνη ήταν αφοσιωμένη στο μητρικό της καθήκον και στο σπίτι της.

«Ας καλέσουμε οποιαδήποτε κυρία και ας τη ρωτήσουμε αν ρωτάει το σύζυγό της πως αναλαμβάνει τα χρήματα» είπε στο δικαστήριο η Σταμάτη, προκαλώντας την εξής απάντηση του αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας, Π. Παναγιωτόπουλου: «Η άποψή σας αυτή είναι λίγο παρωχημένη. Αυτό συνέβαινε τη δεκαετία του '50-'60. Aν ένας δημόσιος υπάλληλος των 1000 ευρώ πήγαινε στη σύζυγό του ένα ρολόι δώρο αξίας εκατομμυρίων ευρώ, εκείνη δεν θα τον ρωτούσε που βρήκε τόσα χρήματα;».

«Μα εγώ δεν παντρεύτηκα έναν δημόσιο υπάλληλο, παντρεύτηκα έναν πολιτικό, έναν άνδρα κατά πολύ μεγαλύτερό μου -έχω την ηλικία της κόρης του- που είχε δρομολογήσει τη ζωή του και με τον οποίο υπήρχε έναν διαμορφωμένο πλαίσιο. Στο σπίτι μου εξάλλου δεν υπάρχει ρολόι αξίας εκατομμυρίων ευρώ. Αν υπήρχε, θα το έβρισκαν» ήταν η απάντηση της Βίκυς Σταμάτη.

Γιάννης Σμπώκος: Δεν έχω καμία σχέση με εταιρείες

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Σμπώκος ανέφερε στο δικαστήριο ότι δεν έχει καμία σχέση με εταιρείες και ότι δεν έχει διαχειριστεί χρήματα κανενός.

«Όσους μήνες είμαι στον Κορυδαλλό η οικογένειά μου και εγώ έχουμε καταστραφεί. Δεν έχει βρεθεί τίποτα για μένα, αλλά οι λογαριασμοί μου είναι ακόμη μπλοκαρισμένοι, εκτός από αυτόν που μπαίνει η βουλευτική μου σύνταξη. Η απόφαση του δικαστηρίου σας θα βαρύνει τη ζωή της γυναίκας και του γιου μου. Θέλω να τους βοηθήσω να μην αυτοκτονήσουν» τόνισε.

«Όπως αποδείχθηκε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος μπορεί να γράφει ό,τι θέλει, έτσι αποδείχθηκε ότι μπορεί να λέει και ό,τι θέλει», είπε στην τοποθέτησή του ο Γιώργος Σαχπατζίδης.

Την αθωότητά τους υποστήριξαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι που πήραν το λόγο στο δικαστήριο.

Πλέον, η αποδεικτική διαδικασία, έπειτα από 45 συνεδριάσεις, έχει ολοκληρωθεί και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αγορεύσουν οι εισαγγελείς.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη με τις αγορεύσεις των εισαγγελέων της έδρας και υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί περί τα μέσα Οκτωβρίου

Η «συγγνώμη» του Άκη για το μνημόνιο και το ΠΑΣΟΚ

«Συγγνώμη» για τη σημερινή κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία της χώρας και η πολιτική, ζήτησε σε νέα, δεύτερη παρέμβασή του στο δικαστήριο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Αφού αρνήθηκε για μια ακόμα φορά τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, τόνισε στο δικαστήριο ότι αισθάνεται και ο ίδιος ευθύνη για τα όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ.

«Η πορεία του ΠΑΣΟΚ ήταν ανοδική, όμως τα τελευταία χρόνια έγιναν πολλά και υπάρχουν ευθύνες. Οδηγήσαμε τον τόπο σε οικονομική ζημία, αυτό που συμβαίνει σήμερα δεν έχει γίνει ξανά στην Ελλάδα. Δόθηκαν σκληρές λύσεις με το μνημόνιο, αλλά ο λάος θα δουλέψει και θα ξανασηκωθεί» είπε ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός.

Και προσέθεσε: «Ο κόσμος αισθάνεται ότι τον έχω αδικήσει, χρεώνομαι και εγώ ένα τεράστιο μέρος της ευθύνης. Στον κόσμο αυτό ζητάω συγγνώμη διότι, αναμφίβολα, γι' αυτά τα πράγματα που περνάει ο ελληνικός λαός, έχουμε όλοι ευθύνες».