19 Σεπτεμβρίου 2013

Όλο το σόι στη ΧΑ: Σύζυγος, αδελφή, ξαδέλφη, μπατζανάκης, παιδιά, σκυλιά... όλοι στην οργάνωση!

Οργανωμένοι οικογενειακώς ήταν οι Ρουπακιάδες στην Χρυσή Αυγή. Ο δράστης, η σύζυγός του, η εξαδέλφη της, ακόμη και ο μπατζανάκης του ήταν μέλη και μάλιστα ενεργά στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργος Πατέλης, φέρεται να έχει παντρευτεί την αδερφή της συζύγου του Γιώργου Ρουπακιά και θεωρείται ένα από τα πιο «σκληρά» στελέχη της Χρυσής Αυγής, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος. Μάλιστα, είχε κατέβει υποψήφιος βουλευτής με την Χρυσή Αυγή.

Ήταν ο άνθρωπος στον οποίο η σύζυγος του Ρουπακιά θα πήγαινε όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία που τον συνέδεαν με την Χρυσή Αυγή και βρίσκονταν στο σπίτι του.

Τόσο η οικογένεια του Πατέλη, όσο και του Ρουπακιά ήταν οργανωμένες στη Χρυσή Αυγή. Η σύζυγός του Γ. Ρουπακιά, αλλά και η εξαδέλφη της συνελήφθησαν και σήμερα οδηγούνται στον Εισαγγελέα.

Οι δυο γυναίκες που τους βαρύνουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα για ψευδορκία και απόκρυψη στοιχείων, αναμένεται να οδηγηθούν στις 3 το μεσημέρι στον ανακριτή στην Εισαγγελία Πειραιά, προκειμένου να απολογηθούν.

Η γυναίκα του Γιώργου Ρουπακιά και η συγγενής της διώκονται διότι αρχικά είχαν παραπλανήσει τους άντρες της αστυνομίας καταθέτοντας ψευδώς ότι μετά τη δολοφονία του 34χρονυ πέταξαν σε κάδο απορριμάτων έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν στο σπίτι του 45χρονου.

Επειτα από νέα έρευνα ωστόσο της ΕΛ.ΑΣ. αποδείχθηκε ότι η σύζυγος του δράστη και η εξαδέλφη της προσπάθησαν να κρύψουν υλικά που βρίσκονταν στο σπίτι του δολοφόνου μεταφέροντάς τα στον επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, ενώ δήλωσαν στην ΕΛΑΣ ότι τα πέταξαν.


Ο δράστης 


Η σύζυγος του δράστη


Η ξαδέλφη της συζύγου του 45χρονου

Ο μπατζανάκης