26 Σεπτεμβρίου 2013

Βορίδης: Μακάρι να παραιτηθούν οι Χρυσαυγίτες. Θα μας αδειάσουν και τη γωνιά.

Τι είπε ο βουλευτής της ΝΔ από το βήμα...

Το αδιανόητο και συνάμα επικίνδυνο επιχείρημα του Δημήτρη Παπαδημούλη πως αν οι Χρυσαυγίτες προκαλέσουνε εκλογές δια της παραιτήσεώς τους τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις μετατρέψει σε διπλό δημοψήφισμα κατά του Μνημονίου και κατά του Ναζισμού διέλυσε πριν από λίγο στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης κάνοντας λόγο για συνταγματική εκτροπή.
Ακούγοντας τον Δ.Παπαδημούλη να δηλώσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα σπεύσει να εκμεταλλευθεί τυχόν προκήρυξη εκλογών για τις έδρες της Χρυσής Αυγής ο Βορίδης "άστραψε" : Δεν θέλω και δεν μπορώ να ακούω ότι θα αξιοποιηθεί πολιτικά μια συνταγματική εκτροπή από κανέναν. Το να λέμε ότι θα μετατρέψουμε τη συνταγματική εκτροπή σε δημοψήφισμα είναι επικίνδυνο. Προσωπικά θα έλεγα μακάρι να παραιτηθούν. Θα μας άδειαζαν και τη γωνιά" είπε ο κ. Βορίδης.

Σχολιάζοντας τη στάση της Χρυσής Αυγής μετά τη δολοφονία στην Αμφιάλη ο κ. Βορίδης είπε ότι οι Χρυσαυγίτες μαζεύτηκαν και ίσως να κρύβονται.

Μεταξύ Βορίδη και Παπαδημούλη προκλήθηκε πάντως ένταση και για το θέμα της ανακοίνωσης -πρόσκλησης των εφέδρων ώστε να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να σχηματιστεί κυβέρνηση υπό τον Άρειο Πάγο. Ο Δ.Παπαδημούλης προσπάθησε να χρεώσει στην κυβέρνηση ότι εκμεταλλεύεται το γεγονός λέγεται χαρακτηριστικά: "Τέτοιες ανακοινώσεις χρήζουν ιατρικής και ψυχιατρικής έρευνας και οχι αντιμετώπιση με πολιτικές ή δικστικές συσκέψεις. Να μην τολμήσουν όμως κάποιοι στα υπόγεια του Μαξίμου να εκμεταλλευτούν το γεγονός για να αρθρώσουν το σύνθημα Σαμαράς ή τάνκς γιατί θα είναι απλά φαιδροί" είπε.

Άμεση ήταν η απάντηση του Μάκη Βορίδη ο οποίος υποστήριξε ότι όσα υποστηρίζει ο Δ.Παπαδημούλης ανήκουν στην επιστημονική φαντασία όπως ακριβώς και η ασόβαρη ανακοίνωση των εφέδρων. ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας μάλιστα υποστήριξε ότι ο Άρειος πάγος ποτέ δεν ασχολήθηκε στα σοβαρά με την "αστειότητα" αλλά μόνο με το ποινικό μέρος της ανακοίνωσης.

parapolitika.gr