19 Σεπτεμβρίου 2013

Γίγαντας ο Χρύσανθος, δε μασάει τις απειλές τους: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου-Αν οξύνει τα πράγματα θα έχουμε κι άλλους νεκρούς»

Χύμα και τσουβαλάτα: "Η βία δεν ξεκίνησε χθες... την τροφοδοτούν πολλοί και δεν έχουμε μνήμη μυρμηγκιού να ξεχάσουμε ποιοι κάψανε την Αθήνα και την ΜΑΡΦΙΝ"

Η βία δεν προέρχεται μόνο από μία πλευρά και αν συνεχιστεί θα θρηνήσουμε κι άλλους νεκρούς, υποστήριξε σε νέες του δηλώσεις ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης, επαναλαμβάνοντας την κριτική του σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ένας νεκρός είναι πολύ βαριά απώλεια, οι άλλοι νεκροί που θα έρθουν αν συνεχίσει αυτή η ένταση, θα είναι πολύ βαρύτερη, τόνισε αναφερόμενος η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και κατηγόρησε όσους «κερδοσκοπούν πάνω στο αίμα».

«Η δημοκρατία δεν απειλείται από έναν ... Κάποιοι μιλούν για "γουναράδικα" και υποκινούν γεγονότα όπως αυτά στις Σκουριές, διαμαρτύρονται όταν η Αστυνομία καθαρίζει φωλιές κουκουλοφόρων που υπήρχαν από δεκαετίες... Αυτοί δεν έχουν ευθύνη για την κλιμάκωση της έντασης;» διερωτήθηκε ο κ. Λαζαρίδης.

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού επέμεινε στη θέση του ότι ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στο λεγόμενο συνταγματικό τόξο, αρνούμενος ωστόσο να απαντήσει στην κριτική που του ασκήθηκε για τη τοποθέτησή του αυτή και μέσα από τη ΝΔ (σ.σ. όπως για παράδειγμα από τον Ευάγγελο Αντώναρο).

Αν είναι εντός συνταγματικού τόξου ένα κόμμα «που καλεί σε ανατροπή του μαθητές, δεν αποκηρύσσει μέλη του που μιλούν για "γουναράδικα", που υποδαυλίζει ενέργειες απόλυτα αντισυνταγματικές στις Σκουριές και αυτό το καταπίνετε εγώ δεν το καταπίνω», παρατήρησε χαρακτηριστικά ενώ για αίτημα παραίτησής που διατύπωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι δεν το θεωρεί σοβαρό.