27 Σεπτεμβρίου 2013

Εκτός ΕΥΠ ο υπεύθυνος για το "βαλιτσάκι" παρακολουθήσεων

Αποπέμφθηκε το πρωί της Παρασκευής από την ΕΥΠ ο υπεύθυνος αξιωματικός για την διερεύνηση της δράσης της «Χρυσής Αυγής» με την υποβοήθηση και του συστήματος παρακολούθησης τηλεφώνων.


Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ο αποχωρείσας προϊστάμενος της Γ' Διεύθυνσης της ΕΥΠ, απαλλάχθηκε των καθηκόντων του αιφνιδίως. Πρόκειται για τη διεύθυνση που έχει την αρμοδιότητα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και φυσικά διαχειρίζεται το περίφημο «βαλιτσάκι» με τον «σούπερ κοριό».

Οι λόγοι για την αντικατάστασή του δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστοί, αλλά πληροφορίες που αναφέρουν ότι «διαφωνούσε με την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων στελεχών νομίμου κόμματος χωρίς εισαγγελική εντολή» δεν μπορεί να ευσταθούν καθώς αν οι παρακολουθήσεις έγιναν, θα είναι εν γνώση του εισαγγελέα αφου οι διαρροές αναφέρουν ότι έχει τα αποτελέσματα των παρακολουθήσεων...

Παράλληλα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, διαθέτει σημαντικά στοιχεία που έχουν προκύψει από εκτεταμένη άρση του τηλεφωνικού απόρρητου στελεχών της ΧΑ, αλλά και απο εκατοντάδες απομαγνητοφωνήσεις συνομιλιών στελεχών του κόμματος που απεστειλε στον αντεισαγγελέα του Αντωτατ Δικαστηρίου η ΕΥΠ. Στις συνομιλίες αυτές είχαν καταγράφει πριν τη δολοφονία του Φυσσα, και είχαν γίνει για λόγους εθνικής ασφάλειας.