12 Σεπτεμβρίου 2013

Λούλης: Το ΠΑΣΟΚ ως προϊόν είναι τοξικό, και έχει πεθάνει οριστικά

Ο επικοινωνιολόγος και πολιτικός αναλυτής Γιάννης Λούλης, που στο παρελθόν βρέθηκε πολύ κοντά στον Κώστα Καραμανλή, διατυπώνει με άρθρο του στο “Έθνος” την εκτίμηση ότι μονάχα μέσα από τον… αργό πολιτικό θάνατο του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να προκύψει μια νέα Κεντροαριστερά.

“Ως κυρίαρχο κόμμα της Μεταπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ φυσιολογικά θεωρήθηκε ο κεντρικός υπεύθυνος της κρίσης. Δεν το έσωσε η πρώτη νοικοκυρεμένη τετραετία Σημίτη και η ένταξη στο ευρώ.

Ενώ, το αποτελείωσε πολιτικά ένας πρωθυπουργός καλών προθέσεων, αλλά εντελώς ανερμάτιστος, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, συν βεβαίως ένα στελεχιακό δυναμικό φθαρμένο, διεφθαρμένο και κουρασμένο.

Ο τωρινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, παρά τη μαχητικότητα και την υπερκινητικότητά του, είναι ήδη ένα “καμμένο χαρτί”. Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ ως προϊόν είναι τοξικό, και δεν πρόκειται να συνέλθει.

Γι’ αυτό ακριβώς, ο δρόμος προς μια νέα Κεντροαριστερά δεν περνάει μέσα από την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ. Αλλά από τον αργό πολιτικό του θάνατο”, υποστηρίζει μεταξύ άλλων στο άρθρο του στο “Έθνος” ο Γιάννης Λούλης.

ysterografa.gr