12 Σεπτεμβρίου 2013

Κουράγιο αδέρφια... σήμερα απολύθηκε άλλος ένα κλέφτης

Το εισιτήριο εξόδου από το δημόσιο σφράγισαν οριστικά και αμετάκλητα οι δικαστές του ΣτΕ για έναν εφοριακό , ο οποίος υπεξαίρεσε 223.000 ευρώ.

Ο πειθαρχικός έλεγχος άρχισε τον Ιανουάριο του 2007 και μετά από από τρία χρόνια, τον Μάρτιο του 2010, το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του επέβαλε την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης.

Το επόμενο μήνα του ίδιου έτους ο εφοριακός άσκησε ένσταση κατά της απόφασης του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου, ενώ ο εφοριακός είχε πλέον στο μητρώο του και μία 7χρονη καταδίκη από ποινικό δικαστήριο.

Ο εφοριακός όμως, εξαντλώντας όλα τα ένδικα μέσα στο πειθαρχικό δίκαιο προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης που του επιβλήθηκε. Κατά την ημέρα όμως, της συζήτησης της αίτησής του στο Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ ο ελεγχόμενος υπάλληλος δεν παρουσιάστηκε ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, με αποτέλεσμα να απορριφθεί η αίτησή του, να επικυρωθεί φυσικά η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης που του είχε επιβληθεί.