06 Σεπτεμβρίου 2013

Επιμενει το νουμερο να μας ζαλιζει τ' αρχιδι@ με τα κομπλεξ της

"Περιέχει μια δέσμη μέτρων και ρυθμίσεων για το νέο Λύκειο και γενικά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Δεν είναι προσωπική μου πρόταση, αλλά της ΔΗΜΑΡ και αφορά το νέο Λύκειο. Την κάναμε τώρα, γιατί τώρα η Βουλή συζητά το περιεχόμενο σπουδών στο Λύκειο. Η πρότασή μας περιλαμβάνει μια σειρά από μέτρα και δεν είναι ξεκομμένη η πρότασή μας για τα θρησκευτικά.
Εμείς θέλουμε ένα σύγχρονο Λύκειο, που να απαντά στις ευρωπαϊκές εξελίξεις και στις επιστημονικές εξελίξεις για την οργάνωση των σπουδών", τόνισε η κυρία Ρεπούση μιλώντας στο Bήμα Fm και υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα περιεχόμενο σπουδών που δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, αλλά σε κάποια πεπατημένη του παρελθόντος.

"Στο πλαίσιο αυτής της κριτικής ασκήσαμε κριτική για το μάθημα των θρησκευτικών. Ήταν συνολική η κριτική μας και αφορούσε πολλά πράγματα", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τη σκληρή δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Εκκλησίας, ο οποίος είπε ότι "τέτοιες ιδεοληπτικές αγκυλώσεις και τέτοιος συνωστισμός εμμονών νομίζω ότι δεν έχουν θέση σε μία σύγχρονη κοινωνική και προοδευτική Ελλάδα", η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ σημείωσε:

"Είπαμε ότι το σχολείο δεν πρέπει να θυμίζει κατήχηση. Αναγνωρίζω το ρόλο της Εκκλησίας, ο οποίος, ειδικά στις εποχές που ζούμε, είναι σημαντικός. Και δεν καταλαβαίνω την εμπάθεια του εκπροσώπου Τύπου της Εκκλησίας, όταν απαντά έτσι. Δεν χρειάζεται αυτό. Και δεν σημαίνει ότι η ορθόδοξη εκκλησία, επειδή παίζει ένα σημαντικό ρόλο και γενικώς η Ορθοδοξία στην πρόοδο του ελληνισμού, θα πρέπει να γίνεται κατήχηση. Αυτό δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο. Θα ταίριαζε περισσότερο ένα μάθημα θρησκειολογίας".