27 Σεπτεμβρίου 2013

ΦΩΤΟ: Να γιατί ο Κασιδιάρης είναι κλαρινογαμπρός*

Ιδιαίτερη σημασία δίνει στην εικόνα του και στη σημειολογία των ρούχων ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης. Ετσι ενώ το πρωί στη Βουλη εμφανίστηκε χαλαρός με μπλε μπλουζάκι, λίγο αργότερα στον Αρειο Πάγο θύμιζε μοντέλο ιταλικής μόδας.
Οπως φαίνεται στις φωτογραφίες ενώ ακόμη και η Ελένη Ζαρούλια εμφανίστηκε με τα ρούχα που φορούσε λίγο πριν στη Βουλή (λευκό παντελόνι – κόκκινο πουκάμισο) ο Ηλίας Κασιδιάρης έσπευσε να αλλάξει και να φορέσει σκούρο κοστούμι, γραβάτα και βέβαια τα aviators που δεν αποχωρίζεται ποτέ.









Φωτογραφίες fosphotos από τη Βουλή και Eurokinissi από τον Αρειο Πάγο

* Ορισμός: κλαρινογαμπρός

Αν και κλαρινογαμπρός δήλωνε αρχικά τον λαϊκό άντρα που φορούσε τα καλά του ρούχα που συνήθως ήταν αυτά λαμέ κουστούμι, μακρουλά παπούτσια και μεγάλοι γιακάδες, η σημασία της λέξης έχει πλέον, όχι μόνο συγκεκριμενοποιηθεί, αλλά και μετατοπιστεί προς την αντρική νεολαία της δεκαετίας του 2010.

Έτσι πλέον, ο κλαρινογαμπρός είναι ο νέος που έχει ξυρίσει στα πλάγια τα μαλλιά του, ενώ πάνω είναι μακριά, φοράει τόσο πλεκτές ζακέτες όσο και αμάνικα μπουφάν, στενά παντελόνια ή φόρμες και πάνινα παπούτσια ή αθλητικά ανάλογα.

Το στυλ του κλαρινογαμπρού που εδώ αναφέρουμε αποτελεί το πέρασμα από το ομοφυλοφιλικό χιψτερικό στυλ σε αυτό των ετεροφυλόφιλων αντρών. Έτσι, ο κλαρινογαμπρός δεν σχετίζεται πλέον με τους πρώτους, παρά με τους κάγκουρες και τους κλαμπόβιους.