17 Σεπτεμβρίου 2013

"Στοιχειωμένο" πύργο στο Νέο Φάληρο πούλησε μέ ηλεκτρονική δημοπρασία το ΤΑΙΠΕΔ

Την πώληση ενός ακόμη ακινήτου έναντι τιμήματος 434.300 ευρώ, 40% άνω της τιμής εκκίνησης, ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα ηλεκτρονικών δημοπρασιών e-publicrealstate.gr. Πλειοδοτήθηκε στα €434.300, τίμημα ιδιαίτερα ικανοποιητικό με δεδομένη την κατάσταση της αγοράς αλλά και τις επιπλέον επενδύσεις που απαιτούνται για την αναστήλωση του κτιρίου.

Πρόκειται για το διατηρητέο ακίνητο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας, επιφάνειας 372 τ.μ. που βρίσκεται επί της οδού Σμολένσκυ 4, στο Νέο Φάληρο.

Το συγκεκριμένο σπίτι - πύργος όμως, έχει μια ιδιαίτερη ιστορία και υπάρχουν πολλές αναφορές στο διαδίκτυο κάποιες από τις οποίες φτάνουν στο σημείο να το χαρακτηρίζουν "στοιχειωμένο".

Συγκεκριμένα, διαβάζει κανείς: "Ενα παράξενο φάντασμα "φιλοξενεί" ο πύργος της οδού Σμολένσκυ 4 στο Ν.Φάληρο. Ενα φάντασμα που ανήκει σε έναν άνθρωπο που μοναδική του φιλοδοξία ήταν να αποκτήσει ένα αξίωμα. Ο ιδιοκτήτης του πύργου, ο έμπορος υφασμάτων Καρτάλης, παρά τα πλούτη που είχε, ποθούσε απεγνωσμένα να αποκτήσει ένα τίτλο, γι'αυτό και οι φίλοι του τον αποκαλούσαν "κύριο Δήμαρχο" ή "κύριο Υπουργό"! Στα τελευταία του λένε πως τρελάθηκε και αφού έχασε όλη την περιουσία του, κλείστηκε μέσα στον πύργο, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή (κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες).

Το ακίνητο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, περιήλθε στο Ελληνικό Δημόσιο το 2002 από σχολάζουσα κληρονομιά και η πώληση διασφαλίζει την αξιοποίησή του, καθώς ως σήμερα παρέμενε εγκαταλελειμμένο και αναξιοποίητο.

Εντωμεταξύ, νέα ηλεκτρονική δημοπρασία έχει προγραμματισθεί για την ερχόμενη Πέμπτη 19/9 για το διατηρητέο κτίριο στο Κολωνάκι, με τιμή εκκίνησης στο 1,1 εκατ. ευρώ, την παραθαλάσσια έκταση στη Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής με τιμή εκκίνησης στα 2 εκατ. ευρώ και τα κτίρια στον Ταύρο με τιμή που ξεκινά από 1,15 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο της πώλησης των 15 δημοσίων ακινήτων που προγραμματίζει το ΤΑΙΠΕΔ, πωλητήριο μπαίνει και στο ‘’κινηματογραφικό’’ ακίνητο του …Αντωνάκη και της κυρίας Κοκοβίκου από τη γνωστή ελληνική ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα». Το σπίτι όπου γυρίστηκε η ταινία, βρίσκεται στην οδό Τριπόδων 32 και είναι ένα παλιό αθηναϊκό κτίριο των αρχών του 1800 που κάποτε στέγαζε τη στρατιωτική διοίκηση των Τούρκων…

newmoney.gr