22 Σεπτεμβρίου 2013

Τρουπής: Η ΕΡΤ είχε χάσει την επαφή της με την κοινωνία

Tην άποψή του για το νέο πρόσωπο της Δημόσιας Τηλεόρασης, και τη μεγάλη προσπάθεια των δημοσιογράφων που καλούνται να “τρέξουν” τη διάδοχη κατάσταση της ΕΡΤ, παρουσιάζει ο Γιάννης Τρουπής με συνέντευξή του στο ένθετο “Real Life” της εφημερίδας “Real News”.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, που καλύπτει με επιτυχία τα τελευταία χρόνια το κυβερνητικό ρεπορτάζ, ενώ στο παρελθόν κάλυπτε την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής της πρώτης πρωινής εκπομπής της Δημόσιας Τηλεόρασης, μετά το ξεκίνημα του νέου φορέα, ενώ είναι και ο υπεύθυνος για το πολιτικό ρεπορτάζ.

“Η ΕΡΤ έχασε κάποια στιγμή τη σχέση που είχε με την κοινωνία. Αυτό της στοίχισε”, σημειώνει χαρακτηριστικά, ενώ επισημαίνει ότι αν δεν πίστευε ότι υπάρχει φως στο τούνελ, δεν θα έπαιρνε μέρος στη νέα προσπάθεια της Δημόσιας Τηλεόρασης.

“Χρειαζόμαστε μια Δημόσια Τηλεόραση που να μην απευθύνεται στην ελίτ”, τονίζει με νόημα ο Γιάννης Τρουπής σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, σπεύδοντας να σημειώσει ότι δεν πιστεύει στη λογική των “απέναντι” στρατοπέδων, αναφορικά με τους συναδέλφους του στην πρώην ΕΡΤ, που παραμένουν στο Ραδιομέγαρο και παράγουν τις δικές τους εκπομπές μέσω διαδικτύου.

ysterografa.gr