18 Σεπτεμβρίου 2013

Δολοφονία στην Αμφιάλη-Συμπλοκή με πολιτικά κίνητρα ερευνά η στυνομία

Αιματηρό επεισόδιο με έναν 34χρονο νεκρό σημειώθηκε στην Αμφιάλη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα ανήκε στον αριστερό χώρο, ήταν γνωστό στην περιοχή για την αντιφασιστική του δράση, ασχολούνταν με την μουσική χιπ χοπ και όπως λένε οι αριστεροί δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση από ομάδα ακροδεξιών.

Την εκδοχή των πολιτικών κινήτρων ερευνά η Αστυνομία, η οποία προσήγαγε και στη συνέχεια συνέλαβε ως ύποπτο ένα άτομο 45 ετών, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα μαχαίρι. Από την Αστυνομία καταζητούνται και άλλα άτομα που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση.

Το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 12.10 το βράδυ έξω από καφετέρια επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60. Σύμφωνα με μαρτυρίες το θύμα με τη παρέα του βρίσκονταν στην καφετέρια παρακολουθώντας τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού και είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον δράστη ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε. Λίγο μετά τα μεσάνυκτα ο 34χρονος με την παρέα του κινήθηκε προς την Π. Τσαλδάρη όπου είχε σταθμεύσει το δίκυκλο του, όπως αναφέρουν οι ίδιες μαρτυρίες. Εκεί του είχε στήσει «ενέδρα» ο 45χρονος μαζί με άλλα άτομα και τότε του επιτέθηκαν.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε από μαχαίρι στο στήθος ο 34χρονος ο οποίος μεταφέρθηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου και κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών. Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποδείξει στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που είχαν φτάσει στο σημείο της συμπλοκής τον άνθρωπο που τον μαχαίρωσε. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν λίγα μέτρα μακρύτερα από το σημείο της συμπλοκής.

Για το αιματηρό συμβάν διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλεια.

Στον τόπο της δολοφονίας συγκεντρώθηκαν περίπου 200 άτομα από τον αντιφασιστικό χώρο, ενώ προγραμματίζεται αντιφασιστική συγκέντρωση στις 18:00 το απόγευμα.

ΤΑ ΝΕΑ

Ανάστατο το Κερατσίνι



Κεδίκογλου: Τραγικό γεγονός