30 Σεπτεμβρίου 2013

Είναι γλυκιά η καρέκλα για να την αποχωριστεί

Λαθρόβιοι στην πολιτική, την οικονομία και τον τραπεζικό χώρο υπήρξαν αρκετοί τα προηγούμενα χρόνια. Άνθρωποι για όλες τις καταστάσεις, που βολεύονται με μια εξαιρετικά αμειβόμενη θέση, που διαθέτει κύρος και εξουσία, ακόμη κι αν δεν τους θέλει κανείς.

Σ’ αυτήν την κατηγορία συμπεριλαμβάνεται και ο κ. Γιώργος Προβόπουλος, ο οποίος...
όπως θυμάστε, έπειτα από συνεχή δημοσιεύματα του antinews είχε υποχρεωθεί να μειώσει… ελαφρά το μισθό του, ο οποίος φυσικά ξεπερνά τα 100.000 ευρώ ετησίως. Είχε εναρμονιστεί κι αυτός… αναγκαστικά στο πνεύμα των περικοπών που επιτάσσουν άλλωστε οι θυσίες του ελληνικού λαού.

Ο κ. Προβόπουλος πέρασε πολλές… θύελλες αλλά όσο κι αν άλλαξαν κυβερνήσεις και καταστάσεις δεν θεώρησε σκόπιμο να παραιτηθεί από τη θέση του διοικητή της ΤτΕ. Τι κι αν βουίζει ο τραπεζικός κλάδος για τις σοβαρές ευθύνες που έχει η ΤτΕ τόσο στο θέμα της Proton Bank και του μεγάλου σκανδάλου όσο και στην καθυστέρηση της ανακεφαλαιοποίησης την οποία θα βρούμε μπροστά μας, διότι τα πράγματα δεν είναι καλά, όπως κάποιοι διαρρέουν σκοπίμως.

Για να μη μιλήσουμε για το ρόλο του κ. Προβόπουλου προτού αναλάβει πρωθυπουργός ο Γ. Παπανδρέου αλλά και στη συνέχεια όταν «λεφτά υπήρχαν» αλλά τα πήραν από τις τσέπες του ελληνικού λαού.

Ξαφνικά, λοιπόν, ο κ. Προβόπουλος έχει πολύ… άγχος για τη θέση του. Η θητεία του λήγει το Μάιο του 2014 και τον έχει πιάσει πρεμούρα να μάθει τις προθέσεις της κυβέρνησης. Έχει φτάσει μάλιστα να «ενοχλεί» ανώτατους κυβερνητικούς παράγοντες διότι προφανώς θέλει άλλη μια εξαετία στην αναπαυτική καρέκλα της ΤτΕ. Λες και δεν υπάρχουν άλλοι πιο άξιοι, λες και ο Σαμαράς δεν μπορεί να βρει ένα στέλεχος με μεγάλη γνώση της οικονομίας ο οποίος να μην έχει παρελθόν και παρόν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την «γκρίνια» και την «αγωνία» για την καρέκλα του ο κ. Προβόπουλος την εξομολογείται όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ενώ εσχάτως επιχειρεί να δημιουργήσει κυβερνητικό πρόβλημα προσεγγίζοντας και διάφορους πειρατές της δημοσιογραφίας και του διαδικτύου. Όμως, έχουν γνώσιν οι φύλακες.