04 Σεπτεμβρίου 2013

Μία γυναίκα για υπασπιστής του Κωσταράκου

Μία (ευχάριστη) έκπληξη περίμενε χθες το πρωί τους στρατιωτικούς συντάκτες στη διάρκεια της τελετής υποδοχής του Νοτιοκορεάτη Υπουργού Βετεράνων και Πατριωτών Park Sung-Choon, ο οποίος – ως γνωστόν – παρασημοφορήθηκε με τον «Αστέρα Αξίας και Τιμής» από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Τον επίσημο καλεσμένο είχε κατέβει στον προαύλιο χώρο του Στρατοπέδου «Παπάγου» να υποδεχτεί ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο οποίος τον συνόδευε κατά την επιθεώρηση του τιμητικού Αγήματος του Μικτού Λόχου Αποδόσεως Τιμών (ΜΛΑΤ).

Μαζί με τον Αρχηγό και ένα βήμα πίσω του, όπως επιβάλλει το πρωτόκολλο, τον ακολουθούσε ο νέος υπασπιστής του Στρατού Ξηράς, που ήταν…γυναίκα! Έτσι, μετά την ΑΝΥΠΕΘΑ Φώφη Γεννηματά που έχει γυναίκα αξιωματικό στα καθήκοντα του υπασπιστή του Πολεμικού Ναυτικού, Πλωτάρχη Υγειονομικό-Νοσηλεύτρια, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ όταν ο προηγούμενος υπασπιστής του ΣΞ πήρε μετάθεση, ανέθεσε τα καθήκοντα αυτά σε γυναίκα αξιωματικό του ΣΞ. Πρόκειται για την Ταγματάρχη του Σώματος Εφοδιασμού-Μεταφορών Άννα Καφετζάκη, απόφοιτο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων της τάξεως του 1999, η οποία χθες πραγματοποίησε και την πρώτη της δημόσια εμφάνιση στα νέα της καθήκοντα. Πρόκειται για εξαιρετική αξιωματικό, με άριστες επιδόσεις ήδη από τη ΣΣΕ, η οποία είναι παντρεμένη με συμμαθητή της Ταγματάρχη του Πυροβολικού και έχουν δύο παιδάκια.

Πάντως για να είμαστε δίκαιοι πρέπει να σημειώσουμε ότι και στον τομέα αυτό ο Α/ΓΕΕΘΑ είχε πρωτοπορήσει, όταν πριν ακόμα η κυρία Γεννηματά πάρει την πρώτη γυναίκα υπασπιστή αξιωματικό, εκείνος είχε εμφανιστεί στην τελετή απονομής των πτυχίων στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, έχοντας ως υπασπιστή, γυναίκα Ανθυπασπιστή των Τεθωρακισμένων, απόφοιτο της ΣΜΥ, η οποία υπηρετεί στο Γραφείο του Αρχηγού και η οποία τη συγκεκριμένη ημέρα εκτελούσε καθήκοντα συνοδού-υπασπιστή.