18 Σεπτεμβρίου 2013

Έρευνες σε όλα τα γραφεία της ΧΑ στην Αττική με εντολή εισαγγελέα-Κασιδιάρης: Καταδικάζουμε τη δολοφονία και την προσπάθεια καπήλευσης (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Έρευνα παρουσία εισαγγελέα έκανε η αστυνομία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Μεσογείων αλλά και στα γραφεία στην Δεληγιάννη μετά την δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από μέλος του κόμματος στο Κερατσίνι. Σύμφωνα με την αστυνομία θα γίνουν έρευνες και στα 9 γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αττική.


Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν από νωρίς το πρωί έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής περιμένοντας από τον εισαγγελέα να δώσει το πράσινο φως για την έρευνα.


ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Παρόντες ήταν και οι βουλευτές του κόμματος Ηλίας Παναγιώταρος Χρήστος Παππάς οι οποίοι και συνόδευσαν τον εισαγγελέα στα γραφεία.

ΦΩΤΟ ΝEWSIT
ΦΩΤΟ ΝEWSIT

ΦΩΤΟ ΝEWSIT
ΦΩΤΟ ΝEWSIT

Αντίστοιχη έρευνα παρουσία εισαγγελέα γίνεται και στα γραφεία της Χρυσής Αυγής επί της οδού Δεληγιάννη στο Σταθμό Λαρίσης.

ΦΩΤΟ ΝEWSIT
ΦΩΤΟ ΝEWSIT

ΦΩΤΟ ΝEWSIT
ΦΩΤΟ ΝEWSIT

ΦΩΤΟ ΝEWSIT
ΦΩΤΟ ΝEWSIT




Κασιδιάρης στη Βουλή: Δεν έχουμε καμία σχέση, οι κομματικοί δικαστές εισβάλουν στα γραφεία μας σα να είμαστε διαρρήκτες

Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή με αφορμή την καταδίκη των κομμάτων της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από μέλος της Χρυσής Αυγής.

Τη δολοφονική επίθεση καταδίκασε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, που παράλληλα δήλωσε οργισμένος για τον τρόπο που τα άλλα κόμματα εκμεταλλεύονται, όπως είπε, το τραγικό γεγονός.

«Θα ήθελα να εκφράσω τη θλίψη μου και να καταδικάσω τη δολοφονική ενέργεια στο Κερατσίνι αλλά θέλω να εκφράσω και την οργή και τον αποτροπιασμό μου για τον τρόπο που εκμεταλλεύονται αυτό το γεγονός, με το οποίο δεν έχει απολύτως καμία σχέση η Χρυσή Αυγή», είπε αρχικά.

«Θέλω να καταγγείλω όλους όσους εκμεταλλεύονται το αίμα ενός συμπολίτη μας και πολιτικολογούν και προσπαθούν να κερδίσουν ψήφους. Είστε όλοι ενωμένοι εναντίον της Χρυσής Αυγής», συνέχισε και εξαπέλυσε επίθεση για τους ελέγχους που γίνονται στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

«Πρώτη φορά στη μεταπολίτευση γίνονται εισβολές παράνομα στα γραφεία κόμματος λες και είμαστε διαρρήκτες. Είστε εντελώς παράνομοι κύριε υπουργέ (...) Όταν το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ με τον Τσουκάτο έβαζε μαύρα λεφτά από τη Siemens στα γραφεία του κόμματος, με τον Μαντέλη, με την εγκληματική συμμορία του Τσοχατζόπουλου, το κράτος κύριε Αθανασίου δεν έκανε τίποτα (...) έχετε κάνει κομματικό σας στρατό τους δικαστές και την αστυνομία. Διορίσατε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επειδή είναι από το διπλανό χωριό σας. (...) έχετε κάνει κομματικούς σας στρατούς αστυνομία και δικαιοσύνη».

«Η κυβέρνηση καταδικάζει βία που καλλιεργείται και προέρχεται από συγκεκριμένο χώρο, από τη Χρυσή Αυγή. Η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί τη νομιμότητα και την κοινωνική ειρήνη και αυτό θα πρέπει να το κατανοήσουν οι πάντες», είχε δηλώσει νωρίτερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Μάκης Βορίδης, ζήτησε να επέμβει η Δικαιοσύνη. «Η αντιμετώπιση ανθρώπων που συστηματικά βιαιοπραγούν και προέρχονται από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, γεννά και ζητήματα για τα οποία πρέπει να επιληφθεί η δικαιοσύνη, όταν οργανωμένα σύνολα ενώνονται για να διαπράττουν εγκλήματα ή πλημμελήματα, αυτό λέγεται εγκληματική οργάνωση. Αυτή πρέπει να είναι ώρα Δικαιοσύνης απέναντι σε όσους παραβιάζον νομοθεσία και πιστεύουν θα επιβάλουν άποψη τους μέσω βίας. Πλέον ώρα Δικαιοσύνης να την προτρέψουμε να παρέμβει», είπε.

«Η ανοχή έφερε τον πρώτο νεκρό. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως βρισκόμαστε μπροστά σε οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας από Χρυσή Αυγή και ακροδεξιούς μηχανισμούς παρακρατικής λογικής…», τόνισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης
Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «μετά το Πέραμα, τον Μελιγαλά, υπάρχουν ευθύνες στην κυβέρνηση γιατί με την ανιστόρητη επικίνδυνη ακραία λογική των δύο άκρων επιδιώκει να ταυτίσει την παράταξη του Γλέζου με την παράταξη των υμνητών του Χίτλερ».

Ζήτησε οι δράστες «να συλληφθούν και να σαπίσουν στη φυλακή, όλες οι πτέρυγες να επιδείξουν απομόνωση των φαινομένων, ο φασισμός θα απομονωθεί και θα συντριβεί με δημοκρατία, να σταματήσει η ανοχή, ατιμωρησία, τρομακτικές καθυστερήσεις στις δίκες μελών της Χ.Α.».

«Απεδείχθη ότι ο εγκληματικός μηχανισμός της Χρυσής Αυγής είναι το δολοφονικό χέρι του κεφαλαίου και το σάπιου συστήματος που το γεννά… Χτυπά εργατικές συνοικίες, αποδεικνύουν ότι είναι ο βραχίονας του κεφαλαίου, στόχος να τρομοκρατήσουν… Ένας δρόμος υπάρχει, μαζική λαϊκή κινητοποίηση για να απομονωθούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής», είπε ο Ν. Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ.

«Είχα απευθύνει έκκληση η Δικαιοσύνη να αντιμετωπίσει Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση. Η κυβέρνηση εθελοτυφλούσε. Η χθεσινή εμπειρία (Βουλής) δεν ήταν ότι καλύτερο. Ήταν θερμοκήπιο που εκρέει αντιλήψεις σαν αυτές που θέλει να καλλιεργήσει η Χ.Α.», τόνισε ο Νίκος Τσούκαλης της ΔΗΜΑΡ.

Ο Δημήτρης Ντόλιος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε το υπουργείο Δικαιοσύνης να αναλάβει ευθύνη για την εφαρμογή ποινικού κώδικα και η κυβέρνηση ευθύνη για αντιμετώπιση δράσης τους», ενώ ο Βασίλης Καπερνάρος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες είπε πως το κόμμα του καταδικάζει και αγωνιά.
«Αγωνιούμε και επαφιέμεθα στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Το φαινόμενο που πρέπει να μας αφυπνίσει. Πλέον μαζί είμαστε συνυπεύθυνοι να θεωρήσουμε πως αυτό τα φαινόμενα είναι μέσα στο σπίτι μας και να το αντιμετωπίσουμε».