24 Σεπτεμβρίου 2013

Άρχισε το ξεκατίνιασμα: Η Γκούντρουν αγαπάει ακόμα τον άκη και πίστευε πως ο Ζήγρας γνώριζε γυναίκες στον Άκη

«Η Γκούντρουν είχε πάντοτε παθολογική αγάπη προς τον πρώην υπουργό. Ακόμη δεν τον έχει ξεπεράσει, τον αγαπάει μέχρι σήμερα» υποστήριξε στο δικαστήριο ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος υπεράσπισης της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Μολντενάουερ, η οποία είναι επίσης κατηγορούμενη στη δίκη με το σκάνδαλο για τις «χρυσές μίζες».


«Η Γκούντρουν θέλει να πεθάνει με το όνομα Τσοχατζόπουλου» τόνισε ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος υπεράσπισης της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου και άφησε να εννοηθεί ότι αυτός ήταν ένας από τους λόγους που δεν ήθελε να του δώσει διαζύγιο.

Αντίθετα, ο συνήγορος υποστήριξε ότι η πρώτη σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν συμπαθούσε καθόλου τον Νίκο Ζήγρα, για τον οποίο ένιωθε, όπως είπε, αποστροφή. «Τον Ζήγρα δεν ήθελε να τον δει ούτε ζωγραφιστό. Είχε απέχθεια προς το πρόσωπό του έλεγε πάντα ότι ήταν κακή συναναστροφή για τον άντρα της» ανέφερε ο συνήγορος, εξηγώντας πως η Γκούντρουν Μολντενάουερ πίστευε πως ο Νίκος Ζήγρας γνώριζε στον Άκη Τσοχατζόπουλο γυναίκες.

«Πίστευε η Γκούντρουν, μπορεί και εσφαλμένα, ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος τη Βίκυ Σταμάτη τη γνώρισε μέσω του Ζήγρα. Της τη φύλαγε λοιπόν της Γκούντρουν ο Ζήγρας» υποστήριξε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Καθόλη τη διάρκεια της αγόρευσης, πάντως, του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ο Νίκος Ζήγρας αντιδρούσε έντονα και μάλιστα, κάποια στιγμή, αποχώρησε από το δικαστήριο, επιτιθέμενος στον πρώην υπουργό.

Ο κ. Δημητρακόπουλος στην αγόρευσή του διέψευσε σε όλους τους τόνους ότι η Γκούντρουν Μολντενάουερ έλαβε 400.000 ευρώ από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, προκειμένου να του δώσει διαζύγιο, ενώ, σε ό,τι αφορά το ποσό των 50.00 ευρώ, που εμφανίζεται να εμβάζει η Γκούντρουν στον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο κ. Δημητρακόπουλος έκανε λόγο για μια απλή «εξυπηρέτηση».

Ο συνήγορος τόνισε ακόμη στο δικαστήριο πως η Γκούντρουν Μολντενάουερ, η οποία δεν έχει εμφανιστεί σε καμία συνεδρίαση, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Νωρίτερα, ευθείες βολές κατά της αξιοπιστίας του Νίκου Ζήγρα εξαπέλυσε στη δίκη για την υπόθεση των "χρυσών μιζών" ο κ. Ανδρέας Παπαρρηγόπουλος, συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου δικηγόρου Γ. Κωνσταντάτου.

Η υπερασπιστική αυτή γραμμή του Ν. Ζήγρα είχε ως αποτέλεσμα πολλές φορές οι τόνοι να ανέβουν στη δίκη, αφού υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις από τον δικηγόρο του Ν. Ζήγρα, κ. Στέλιο Γκαρίπη.

«Λέει ψέματα ο Ζήγρας όταν υποστηρίζει ότι σταμάτησε τη δράση του το 2005», υποστήριξε η υπεράσπιση του Γ. Κωνσταντάτου για να προσθέσει ότι ο κατηγορούμενος εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου είχε παράνομη δράση ως το 2010, ανοίγοντας λογαριασμό για την εταιρεία Nulifild.

«Συντελείται κάτι άδικο εδώ να αξιολογούμε το ίδιο ποινικά τον Ν. Ζήγρα και τον Γ. Κωνσταντάτο που έβαλε δύο υπογραφές. Eίναι άδικο», είπε ο συνήγορος ξεκαθαρίζοντας στο δικαστήριο ότι δεν γίνεται ο εντολέας του να συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση δεδομένου ότι η εταιρεία Blue bell (μέσω αυτής φέρεται ότι διακινήθηκε “μαύρο χρήμα” και μεταξύ άλλων αγοράστηκε το ακίνητο στη Δεινοκράτους) συστάθηκε το 1996, ενώ το 2005 αποκτήθηκε η Δεινοκράτους.

Πάντως, ο πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Χρήστος Κατσιάνης πολλές φορές στην προσπάθειά του να «καθησυχάσει» τον δικηγόρο του Ν. Ζήγρα, ο οποίος διαμαρτύρονταν για τα όσα λέγονταν στο δικαστήριο για τον πελάτη του, προειδοποίησε με μια αποστροφή του λόγου του ότι «έρχονται νέα στοιχεία, έρχεται, τσουνάμι».

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

«Η Γκούντρουν δεν έχει ξεπεράσει τον Ακη. Τον αγαπάει μέχρι σήμερα» -Tι ισχυρίστηκε ο δικηγόρος της

«Εγώ θα πεθάνω με το όνομα Τσοχατζοπούλου». Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος της Γκούντρουν Μολντενχάουερ, πρώην συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου, διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπήρχε κόντρα για το «τίμημα» της ρήξης, το ποσό της οποίας -σύμφωνα με τις κατηγορίες Ζήγρα- ανήλθε στις 400.000 δολάρια.

«Η Γκούντρουν είχε ανέκαθεν παθολογική αγάπη στον πρώην υπουργό. Ακόμη δεν τον έχει ξεπεράσει, τον αγαπάει μέχρι και σήμερα. Τον Ζήγρα, δεν ήθελε να τον δει ούτε ζωγραφιστό, είχε απέχθεια στο πρόσωπό του. ´Ελεγε πάντα ότι ήταν η κακή συναναστροφή του άνδρα της. Οχι σε οικονομικό επίπεδο, αλλά γιατί πίστευε ότι του γνώριζε γυναίκες. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος τη νυν συζύγό του Βίκυ Σταμάτη, τη γνώρισε μέσω του Ζήγρα. Της το φύλαγε, λοιπόν, της Γκούντρουν, ο Ζήγρας» είπε στην αγόρευσή του.

Την αγόρευση Δημητρακόπουλου διέκοψαν οι αντιδράσεις Ζήγρα, ο οποίος σχολίαζε και χαμογελούσε.

Σύμφωνα πάντως με την υπεράσπιση, ο ισχυρισμός Ζήγρα (ότι παρέδωσε σε βαλίτσα στη Γκούντρουν, τα λεφτά του διαζυγίου, στο Hilton της Γενεύης), δεν μπορεί να αντικρουσθεί: «Μία σακούλα με λεφτά δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί» εκτίμησε, υπογραμμίζοντας ότι οι πολλές εκδοχές Ζήγρα ως προς το ποσό της βαλίτσας, καθιστούν ισχνή τη μαρτυρία.

«Από τον διάολο θα μπορούσε να πάρει χρήματα η Γκούντρουν, από τον Ζήγρα, όχι», επεσήμανε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Αναφορικά με το ποσό των 50.000 ευρώ που εμφανίστηκε να εμβάζει η Γκούντρουν στον πρώην υπουργό, ο κ. Δημητρακόπουλος έκανε λόγο για απλή «εξυπηρέτηση», της έδινε άλλωστε διατροφή ύψους 3.000 ευρώ τον μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου δεν έχει παρευρεθεί στη δίκη και επέλεξε να μην απολογηθεί. Ο κ. Δημητρακόπουλος έδωσε μάλιστα την εικόνα μιας γυναίκας που καταρρέει.