22 Σεπτεμβρίου 2013

Τελικά ρε ΣΥΡΙΖΑίοι πότε είχατε δίκιο; Τότε που η Ζωή έγλειφε το Θέμο ή τώρα που τον βρίζετε;

Βλέπω τους συριζαίους και τις ιστοσελίδες τους έξαλλους με το Πρώτο Θέμα λόγω της δημοσίευσης της φώτο του νεκρού ράπερ! Βράζουν από οργή οι άνθρωποι. Όπως θα έλεγε και ο Αλέκος ο Αλαβάνος "καλώς τα παιδιά"! Πότε είχατε δίκιο ρε παιδιά; Τώρα που εξεγείρεστε ή τότε που κατηγορούσατε τον Παπακωνσταντίνου διότι διέταξε έρευνα...

για τα μαύρα 5 μύρια του Θέμου;

Αυτά έχει ο αντιμνημονιακός πολτός σύντροφοι. Κάποτε γυρίζει μπούμερανγκ.

Για του λόγου το αληθές, θυμηθείτε:

Στο πόρισμα που κατέθεσαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αλλά και στην πορισματική έκθεση του ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Λαγκάρντ η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτίθεται στον Γ.Παπακωνσταντίνου γιατί φέρεται να πίεζε τον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ να κινηθεί σε βάρος του Θέμου Αναστασιάδη... για τα γνωστά 5 εκ που έβγαλε στην Ελβετία σε σακούλες σκουπιδιών ο κομιστής

Ακολουθεί το σχετικό άρθρο του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Να διερευνηθεί ο Παπακωνσταντίνου για κατάχρηση εξουσίας στην υπόθεση με το ΘΕΜΑ

Την ανάγκη διερεύνησης της διάπραξης του αδικήματος της κατάχρησης εξουσίας και άλλων πιθανών αδικημάτων από τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της προσωπικής αντιδικίας που είχε με τον εκδότη του Πρώτου Θέματος, Θέμο Αναστασιάδη επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πορισματική του έκθεση για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Πιο αναλυτικά, η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζωή Κωνσταντοπούλου και μέλος της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε για τα συμπεράσματα που προέκυψαν κατά την εξάμηνη έρευνα της υπόθεσης των 2.062 μεγαλοκαταθετών της HSBC, εξήγησε ότι από το περιεχόμενο των e-mails που αντάλλαξε ο πρώην υπουργός με τον κ. Ιωάννη Διώτη «υπάρχουν ενδείξεις για την διάπραξη των αδικημάτων κατά την απονομή της δικαιοσύνης και της απιστίας στην υπηρεσία».

Πρέπει άλλωστε να σημειωθεί πως το γεγονός αυτό, ότι δηλαδή ο κ. Παπακωνσταντίνου κάνοντας κατάχρηση εξουσίας επιχειρούσε να κατευθύνει το ΣΔΟΕ κατά του Θέμου Αναστασιάδη, επισημαίνεται εκτενώς στο πόρισμα της πλειοψηφίας (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) το οποίο έχει ήδη κατατεθεί στον Πρόεδρο της Βουλής και θα ζητήσει σύντομα την έγκριση της Ολομέλειας της Βουλής.

Πιο αναλυτικά, στο κείμενο αναφέρεται:

«Ο κ. Ιωάννης Διώτης, στη συνεδρίαση της Επιτροπής την 26η Μαρτίου 2013, προκειμένου να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο παραλαβής εκ μέρους του της «Λίστας Λαγκάρντ», προσκόμισε και κατέθεσε στην Επιτροπή ηλεκτρονική αλληλογραφία (e-mails), που είχε ανταλλάξει με τον τότε Υπουργό Οικονομικών. Από το περιεχόμενο της ανταλλαγείσας μεταξύ των Γεωργίου Παπακωνσταντίνου και Ιωάννη Διώτη ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mails) πιθανολογείται ότι:

• Ο Ειδικός Γραμματέας του Σ.Δ.Ο.Ε. κ. Ιωάννης Διώτης παρέλαβε το USB το νωρίτερο την 5η Ιουλίου του 2011.

• Υπάρχει προσωπικό ενδιαφέρον του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γεωργίου Παπακωνσταντίνου για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μαρτυρία του κ. Ιωάννη Διώτη, το ενδιαφέρον του πρώην Υπουργού Οικονομικών αφορούσε στην εξέλιξη της υπόθεσης του εκδότη της εφημερίδας «Το Πρώτο Θέμα», κ. Θέμου Αναστασιάδη, με τον οποίο ο πρώην Υπουργός Οικονομικών βρισκόταν σε αντιδικία».

Υπενθυμίζεται ότι μέρος της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που είχε ο κ. Διώτης με τον κ. Παπακωνσταντίνου στις 7.7.2011 εμφάνιζε τον πρώην υπουργό Οικονομικών να «επισημαίνει» με συνωμοτικό τρόπο μια «υπόθεση» και να αγωνιά για την εξέλιξή της. Αναλυτικότερα, ο διάλογος είχε ως εξής:

- Παπακωνσταντίνου: «… σου θυμίζω το άλλο θέμα που έχει πάει στην εισαγγελία»
- Διώτης «Το άλλο το παρακολουθώ»
- Παπακωνσταντίνου: «Το άλλο αργεί και αυτό με κάνει αναρωτιέμαι…»

Όταν μάλιστα ο κ. Διώτης ρωτήθηκε επίμονα από την κυρία Κωνσταντοπούλου και τον κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη (ΝΔ) τι αφορούσε το «άλλο θέμα» που απασχολούσε τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Διώτης παραδέχτηκε ότι «πιθανότατα είναι μια προσωπική υπόθεση του κ. Παπακωνσταντίνου. Μια αντιδικία που είχε με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και τον Θέμο Αναστασιάδη».

Να σημειωθεί ότι εκείνη την περίοδο (δηλαδή το διάστημα 5,6 και 7 Ιουλίου 2011) ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών και είχε τοποθετηθεί υπουργός Περιβάλλοντος. Ωστόσο, συνέχιζε να κρατά στα χέρια του την λίστα Λαγκάρντ την οποία μέχρι τότε δεν είχε παραδώσει στον καθ' ύλην αρμόδιο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη με προφανή στόχο την συγκάλυψη της υπόθεσης. Κι ενώ ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε θάψει την λίστα Λαγκάρντ την οποία είχε πάρει μαζί του στο σπίτι του φεύγοντας από το υπουργείο Οικονομικών -έχοντας όλο τον χρόνο για να αλλοιώσει το περιεχόμενό της- ασχολούνταν μανιωδώς με τον κ. Θέμο Αναστασιάδη.

http://pelasgia.blogspot.gr