22 Σεπτεμβρίου 2013

Η κυβέρνηση “ξηλώνει” Βέη, Ρακιντζή… και άλλους

Σε μια θεαματική κίνηση ουσίας, που στοχεύει στο να υπάρξει ουσιαστικός εκσυγχρονισμός και ανανέωση στην ηγεσία Ανεξάρτητων Αρχών οι οποίες είχαν βαλτώσει τα τελευταία χρόνια, αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση.

Όπως αποκαλύπτει το “Βήμα της Κυριακής” σε ρεπορτάζ του Βασίλη Χιώτη, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν συμφωνήσει στην αναγκαιότητα αντκαταστάσης των επικεφαλής σε πολλές Ανεξάρτητες Αρχές, όπου τα συγκεκριμένα πρόσωπα έχουν συμπληρώσει ήδη μια δεκαετία θητείας, ενώ οι περισσότεροι είναι πλέον και σχετικά μεγάλης ηλικίας.

Από την επιχείρηση-σκούπα, θα αντικατασταθούν οι κ.κ. Βέης (ΑΣΕΠ-φώτο με τον Κ. Μητσοτάκη), Ρακιντζής (Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης), Κυριτσάκης (Επιτροπή Ανταγωνισμού), Λαμπρινόπουλος (ΑΔΑΕ) και Λασκαρίδης (ΕΣΡ).

Το ρεπορτάζ του “Βήματος της Κυριακής” σημειώνει με έμφαση ότι ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην παραπάνω ρήξη με καταστάσεις και πρόσωπα που έχουν βαλτώσει, ανεξαρτήτως των αντιδράσεων που θα συναντήσουν.

ysterografa.gr