17 Σεπτεμβρίου 2013

Ή Σίβυλλα γελάει με την κοκέτα θείτσα που έστειλε ο Πούτιν για να μας γλύψει: Ποιος κουβαλούσε τα ροζ Chanel της στο “Hilton”;

Η Βαλεντίνα θα νόμιζε κανείς ότι αγαπάει το κόκκινο. Το όνομά της άλλωστε παραπέμπει στο χρώμα του έρωτα και του πάθους. Εκείνη όμως λατρεύει το ροζ. Η πανίσχυρη Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο, φαίνεται ότι διαθέτει μια τρυφερή, ρομαντική πλευρά.
Μια πλευρά κοριτσίστικη, χαρούμενη, μακριά από το «σκληρό» πρόσωπο της πολιτικής. Η Πρόεδρος της Άνω Βουλής είναι το τρίτο σημαντικότερο πρόσωπο στην Ρωσία και μία από τις 100 ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου, σύμφωνα με το περιοδικό “Forbes”. Στην διάρκεια της επίσκεψής της στο Μέγαρο Μαξίμου (Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου) επέλεξε ένα ταγιέρ στο χρώμα της πούδρας.

Ένα «γλυκό κοκτέιλ» από ροζ και μπεζ το οποίο έκανε… αντίθεση με το μπλε, αυστηρό κοστούμι του κ. Σαμαρά. Την Βαλεντίνα ακολουθούσαν τρεις κυρίες και κάποιοι κύριοι κατά την διάρκεια της επίσκεψή της στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πρόσεξα ότι το χτένισμα της κ. Ματβιένκο ήταν του στυλ «βγήκα από το κομμωτήριο μόλις πριν πέντε λεπτά». Φουσκωτό, φυλλαριστό, με μπόλικη λακ. Η hairdresser είχε φροντίσει να φουσκώσει τα μαλλιά της κ. Ματβιένκο σε τέτοιο σημείο ώστε κάποιος θα νόμιζε ότι είχε υιοθετήσει το style-λάχανο. Τα τουφάκια της ξανθοκόκκινης κόμης έμειναν ακούνητα στη θέση της τους σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης στο πρωθυπουργικό γραφείο. Η κ. Ματβιένκο φαινόταν ενθουσιασμένη από την επίσκεψή της στην Ελλάδα.

Η τσάντα Chanel και ο…διαγωνισμός για την ΔΕΠΑ
Χαμογελούσε συνέχεια στον Πρωθυπουργό κι εκείνος ανταπέδιδε με… smile οδοντόκρεμας στην γυναίκα την οποία πολλοί αποκαλούν «Θάτσερ του Κρεμλίνου». Και γιατί να μην χαμογελάει άλλωστε ο Greek Prime Minister; Η κομψή Βαλεντίνα με τα signé, τις διακριτικές πανάκριβες πέρλες και την ροζ τσάντα Chanel αξίας κάποιων χιλιάδων ευρώ, υποστήριξε ότι υπάρχει ρωσικό ενδιαφέρον για τον ΟΣΕ. Τόνισε επίσης ότι η Gazprom θα συμμετάσχει στον νέο διαγωνισμό για την ΔΕΠΑ και μίλησε γενικότερα γύρω από ένα… μπουκέτο (όπως αυτό με τα ροζ τριαντάφυλλα που λατρεύει) με ρωσικές επενδύσεις, στην φτωχή ταλαιπωρημένη Ελλάδα.

Το private jet και ο άνδρας-υπεύθυνος της γκαρνταρόμπας
Η κ. Βαλεντίνα Ματβιένκο έφθασε με ιδιωτικό αεροπλάνο στην Αθήνα. Κατέβηκε χαρούμενη τις σκάλες του private jet.

Είχαν προηγηθεί οι συνεργάτες της. Πίσω από την δυναμική Βαλεντίνα ακολουθούσε ένας γεροδεμένος κύριος. Ο συγκεκριμένος άνδρας κουβαλούσε αποκλειστικά και μόνο την… γκαρνταρόμπα της γυναίκας η οποία μέσα από ένα αστραφτερό χαμόγελο μας διαβεβαίωσε ότι υπάρχει «ολική επαναφορά» του ρωσικού επενδυτικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα. Η ίδια η Βαλεντίνα φαίνεται πάντως ότι έχει επενδύσει πάρα πολλά χρήματα γύρω από την προσωπική της γκαρνταρόμπα. Στην προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου “Hilton” μεταφέρθηκαν δεκάδες αποσκευές. Ο άνδρας ο οποίος…«επιτηρούσε» τις λεπτομέρειες γύρω από την γκαρνταρόμπα της Βαλεντίνας, παρακολουθούσε με προσοχή το άδειασμα των αποσκευών και την τοποθέτηση ρούχων, παπουτσιών και αξεσουάρ σε ντουλάπες και συρτάρια.

Οι γάλλοι μετρ και οι myconian holidays
Η κοκέτα κ. Ματβιένκο φρόντιζε να αλλάζει συνέχεια ρούχα. Δεν αποχωριζόταν όμως ποτέ την ροζ Chanel τσάντα της. Φαίνεται ότι της έχει ιδιαίτερη αδυναμία. Η Μόσχα άλλωστε διαθέτει μια από τις κορυφαίες boutique Chanel στον πλανήτη. Η κ. Ματβιένκο λατρεύει τους Γάλλους σχεδιαστές. Στην συγκεκριμένη boutique εκτός από την Βαλεντίνα ψωνίζει η σύζυγος του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, Ντάσα Ζούκοβα, όπως και η πρώην κυρία Πούτιν.

Ένας Έλληνας μεγαλοεπιχειρηματίας, ο κ. Δημήτρης Κοπελούζος είναι ο «συνδετικός κρίκος» για τις κυρίες Ματβιένκο και Πούτιν. Όταν περνούν κάποια από τα ελληνικά καλοκαίρια τους στο σπίτι του businessman στην Μύκονο.