22 Σεπτεμβρίου 2013

Στον εισαγγελέα οι τέσσερις συλληφθέντες (ο ένας είναι Τούρκος!!) στα χθεσινά επεισόδια στο γήπεδο της Λεωφόρου-NOVA: Ο Αλαφούζος ηθικός αυτουργός (ΒΙΝΤΕΟ)

Φαντάζομαι ότι κι αυτούς θα τους απαγγείλει κατηγορίες για "σύσταση εγκληματικής ομάδας" αν έδρασαν από κοινού... ή κάνω λάθος και οι κάφροι στα γήπεδα δεν είναι εγκληματικές ομάδες και δεν δρουν από κοινού;

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγούνται οι τέσσερις συλληφθέντες - τρεις Έλληνες ηλικίας 22, 30 και 35 ετών κι ένας Τούρκος 19 ετών - στα χθεσινά επεισόδια μετά το τέλος του αγώνα Παναθηναϊκός - ΟΦΗ στο γήπεδο Απόστολος Νικολαϊδης. Συνολικά 16 προσαγωγές.
Χοντραίνει η κόντρα μεταξύ ΝOVA και ΠΑΕ Παναθηναϊκός μετά την απόπειρα εμπρησμού στο βαν εξωτερικών μεταδόσεων του συνδρομητικού καναλιού.

Απαντώντας στον διευθυντή των αθλητικών καναλιών Novasports, Γιάννη Φουρνάρο, που χαρακτήρισε τον Γιάννη Αλαφούζο ηθικό αυτουργό των επεισοδίων, ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ κατέθεσε σε βάρος μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναθηναϊκός - ΟΦΗ, ομάδα αγνώστων εκμεταλλευόμενη τον συνωστισμό κατά τη μαζική αποχώρηση των φιλάθλων από το γήπεδο, εισήλθε στο υπαίθριο γήπεδο αθλοπαιδιών επί της οδού Αν. Τσόχα (τα γήπεδα μπάσκετ ακριβώς πίσω από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας) και επιτέθηκε στο βαν εξωτερικών μεταδόσεων του τηλεοπτικού σταθμού, με ρίψη τριών μολότοφ.

Μία από τις μολότοφ ερρίφθη εντός του βαν, όπου εργάζονταν τεχνικοί του σταθμού, χωρίς όμως να εκραγεί, αφού ένας από τους εργαζόμενους την απομάκρυνε εκτός του οχήματος.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, που δέχθηκαν επιθέσεις με πέτρες, ξύλα, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, από αριθμό οπαδών που αποχωρούσαν από το γήπεδο. Από τις επιθέσεις αυτές τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Έγιναν συνολικά 16 προσαγωγές, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης με βόμβες μολότοφ στο βαν του τηλεοπτικού σταθμού συνεχίζονται.

NOVA: Ηθικός αυτουργός ο Γιάννης Αλαφούζος

Ο διευθυντής των αθλητικών καναλιών Novasports, Γιάννης Φουρνάρος, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο βαν εξωτερικών μεταδόσεων της Nova κατά τη στιγμή της επίθεσης, υποστήριξε ότι ηθικός αυτουργός των επεισοδίων ήταν ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

«Όταν ένας άνθρωπος ανοίγει την πόρτα και αφήνει μια μολότοφ στο βαν, μιλάμε για δολοφόνο, όχι για άνθρωπο. Ολο αυτό το πράγμα που έγινε σήμερα έχει ηθικό αυτουργό, τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, ο οποίος εδώ και καιρό τόσο και τόσα γενικόλογα με δηλώσεις του έχει χρεώσει στη NOVA στοχοποιώντας τους τεχνικούς και όλους τους ανθρώπους που πάνε στα γήπεδα. Ημουν εκεί και είδα τι έγινε, δε μου τα μετέφεραν άλλοι. Μεταξύ μας, μάλιστα, λέγαμε ότι περιμέναμε να γίνει κάποια στιγμή κάτι τέτοιο», δήλωσε ο κ Φουρνάρος και καταλόγισε στον κ. Αλαφούζο ότι «έχει στοχοποιήσει ανθρώπους που πάνε να κάνουν τη δουλειά τους και είναι φυσιολογικό κάποιος που δεν έχει μυαλό να προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες».

«Εγώ», πρόσθεσε, στέκομαι σε αυτόν που έχει οπλίσει το χέρι αυτών που επιτίθονται και είναι ξεκάθαρα ο πρόεδρος μιας τεράστιας ομάδας όπως ο Παναθηναϊκός, ο Γιάννης Αλαφούζος».

Απάντηση ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Στη νέα ανακοίνωση για τη συκοφαντική δυσφήμιση του Γιάννη Αλαφούζου σε βάρος του Γιάννη Φουρνάρου, επαναλαμβάνεται - όπως και στην πρώτη ανακοίνωση που εκδόθηκε αμέσως μετά τα επεισόδια - ότι «τα όσα συνέβησαν ουδεμία σχέση έχουν είτε με την ομάδα μας είτε με τον ποδοσφαιρικό αγώνα, ο οποίος διεξήχθη και ολοκληρώθηκε ομαλά».