26 Σεπτεμβρίου 2013

Δημοσκόπηση PULSE A' Αθήνας: Πρώτη με κέρδη η ΝΔ, απώλειες η ΧΑ

Κατά δύο μονάδες υποχωρεί η Χρυσή Αυγή στην Ά Περιφέρεια της Αθήνας, για πρώτη φορά από το 2012, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα «Ποντίκι».

Θα πρέπει όμως να λάβουμε υπόψη μας ότι η Α’ Αθήνας αποτελεί ευνοϊκή και «σκληρή» περιοχή για τη Χρυσή Αυγή, οπότε δεν είναι σωστό να γενικεύσουμε το συμπέρασμα για το σύνολο της χώρας.

Η Χρυσή Αυγή κινείται πλέον στο... 13%, δηλαδή δύο μονάδες χαμηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας στην ίδια περιοχή.

Στην πρόθεση ψήφου προηγείται η ΝΔ με 21,5%, ακολουθεί σε μικρή απόσταση μίας μονάδας ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτη δύναμη η Χρυσή Αυγή με 13%, το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, οι ΑΝΕΛ με 4%, η ΔΗΜΑΡ με 3%.

Ως μεγάλος κερδισμένος εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία η οποία μοιάζει να «καρπώνεται» (εμμέσως ή αμέσως) το σύνολο των απωλειών της Χρυσής Αυγής.

Ευδιάκριτη βελτίωση εμφανίζει και το ΚΚΕ, ενώ σταθερά ή με μικρές μεταβολές καταγράφονται τα υπόλοιπα κόμματα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δύο στάδια, πριν και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα τα αποτελέσματα «πριν» και «μετά» είναι ενδεικτικά και με περιθώρια στατιστικού σφάλματος μεγαλύτερα από αυτό του συνολικού αποτελέσματος.

Στο σκέλος της έρευνας που έγινε μετά τη δολοφονία η Χρυσή Αυγή υποχωρεί ακόμη μία μονάδα στο 12%. Η ΝΔ ενισχύθηκε στο 22,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 21%.





Η εικόνα για τον Ηλία Κασιδιάρη και το ενδεχόμενο να ζητήσει ψήφο για να γίνει Δήμαρχος έχει χειροτερέψει, ωστόσο τα στοιχεία για το συγκεκριμένο σκέλος της έρευνας θα ανακοινωθούν απόψε.

www.bankingnews.gr