28 Σεπτεμβρίου 2013

Καρδινάλιος ισχυρίζεται ότι ο Ιησούς «ήταν ο πρώτος χρήστης του Twitter»

Ο Ιησούς ήταν ο πρώτος που «τουίταρε» καθώς τα κηρύγματα του ήταν «σύντομα και γεμάτα με νοήματα». Αρα...όπερ έδει δείξαι. Αυτό ισχυρίστηκε, μεταξύ σοβαρού κι αστείου, σε μια προ ημερών του συνέντευξη τύπου ο καρδινάλιος του Βατικανού Τζιανφράνκο Ραβάσι.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο καρδινάλιος, ο Χριστός ήταν σα να χρησιμοποιεί το Τwitter 2.000 χρόνια πριν ανακαλυφθεί καθώς επέλεγε να μεταφέρει τις διδαχές του με βασικές προτάσεις που μάλιστα δεν ξεπερνούσαν τους 140 χαρακτήρες (όπως ορίζει το Twitter) όπως «Αγαπάτε αλλήλους».

Επίσης, συνέδεσε τον Ιησού και με την επιρροή που ασκεί σήμερα η τηλεόραση. «Τα κηρύγματά του έμοιαζαν με την σημερινή τηλεόραση, καθώς παρέδιδε τις διδαχές του μέσω μιας ιστορίας, μιας παραβολής ή έναν συμβολισμό», τόνισε ο καθολικός ιερωμένος που έχει δικό του λογαριασμό στο Twitter με περισσότερους από 56.000 followers (σ.σ: οπαδούς, «ακόλουθους») και χρησιμοποιεί την σύγχρονη τεχνολογία για να μπορεί να επικοινωνεί απλά και με σαφήνεια με το ποίμνιό του. Μάλιστα, συμβουλεύει τους συναδέλφους του να κάνουν κι εκείνοι χρήση των τεχνολογιών και ιδιαίτερα των λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, «για να έρθουν πιο κοντά στους νέους ανθρώπους».

Θυμίζουμε πως ο τέως Πάπας Βενέδικτος είχε φτιάξει λογαριασμό στο Τwitter, δείχνοντας τη «στροφή» της εκκλησίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ πριν λίγους μήνες ο Αρχιεπίσκοπος Ρόμπερτ Ζόλιτς, επικεφαλής της καθολικής εκκλησίας της Ομοσπονδιακής Γερμανίας, είχε υποστηρίξει σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Ruhr Nachrichten ότι «ο Χριστός θα είχε σήμερα και Facebook και Τwitter. Πάντα αναζητούσε τους ανθρώπους με τους πιο ασυνήθιστους τρόπους. Στόχος του ήταν να διαδώσει το μήνυμα του Θεού».

TO BHMA