04 Οκτωβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ: Μητέρα με επιλόχειο κατάθλιψη και άοπλη η 34χρονη που σκοτώθηκε από τα πυρά της αστυνομίας


Έρευνα ξεκινά για το περιστατικό της καταδίωξης ενός αυτοκινήτου στην Ουάσιγκτον, μεταξύ Λευκού Οίκου και Καπιτωλίου, που κατέληξε σε πυροβολισμούς και τερματίστηκε με τη δολοφονία της οδηγού και τον τραυματισμό δύο αστυνομικών από τρακάρισμα.


Η 34χρονη Μίριαμ Κάρεϊ οδοντίατρος από το Κονέκτικατ έπασχε από κατάθλιψη μετά τη γέννηση της κόρης της, Έρικα, πριν από ένα χρόνο.

Τα παραπάνω δήλωσε η μητέρα της στο ABC News.


Capitol Shooting 1 από CDemo83

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης ήταν άοπλη και τα πυρά έπεσαν μόνο από την πλευρά της αστυνομίας. Για την ακρίβεια καταγράφηκαν 15 πυροβολισμοί στο αυτοκίνητο της.

Η ενός έτους Έρικα βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο της μητέρας της η οποία, άγνωστο γιατί, επιχείρησε να περάσει ένα οδόφραγμα στην εξωτερική περίμετρο του Λευκού Οίκου. Στη συνέχεια κινήθηκε στη λεωφόρο Πενσιλβάνια όπου συνεδρίαζε το Κογκρέσο. Η αστυνομία κυνήγησε το αυτοκίνητο και άνοιξε πυρ. Η ξέφρενη πορεία της σταμάτησε στη λεωφόρο Μέριλαντ.

Οι άνδρες της αστυνομίας έβγαλαν το μικρό παιδί από το αυτοκίνητο και το απομάκρυναν.

Η αστυνομία της Ουάσινγκτον ανέφερε ότι η γυναίκα δεν ήταν οπλισμένη ούτε φαίνεται να συμμετείχε σε σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης, ενώ έχει αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο ατυχήματος.

Η κηδεμονία της κόρης της Κάρεϊ θα περάσει σε τμήμα κοινωνικών λειτουργών.

Στα δεξιά, η άτυχη 34χρονη:



Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί που προσέκρουσαν με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο τους πάνω σε προστατευτικές μπαριέρες. Ένας πράκτορας της μυστικής υπηρεσίας του Λευκού Οίκου και ένας φρουρός του Καπιτωλίου.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η 34χρονη πανικοβλήθηκε και πάτησε γκάζι με αποτέλεσμα να παρασύρει στο πέρασμα της έναν άνδρα της αστυνομίας που νωρίτερα είχε πυροβολήσει. Πολλοί ανέφεραν ότι οι αστυνομικοί προέταξαν τα όπλα τους μέσα στο παράθυρο του οχήματος της Κάρεϊ ενώ είχαν προηγουμένως αντιληφθεί ότι δεν είχε όπλο πάνω της.

"Από θαύμα δεν τραυματίστηκε κάποιος περαστικός από τις αδέσποτες σφαίρες", ανέφερε μια γυναίκα.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι της από το FBI δεν βρέθηκε κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο.


US CAPITOL SHOOTING_ Police Car Crashes trough... από CDemo83

Μέσα στο Καπιτώλιο οι Αμερικανοί γερουσιαστές προσπαθούσαν να βρουν μια λύση στο αδιέξοδο του προϋπολογισμού που έχει παραλύσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Μετά τους πυροβολισμούς, οι διεργασίες σταμάτησαν για μία ώρα.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων μόλις είχε περάσει ένα νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της Εθνικής Φρουράς και των εφέδρων οι οποίοι δεν βρίσκονται σε ενεργό υπηρεσία κατά τη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας.

Να σημειωθεί ότι το περιστατικό σημειώθηκε μόλις τρεις εβδομάδες μετά από το μακελειό στο κτίριο του ναυτικού περίπου 2,4 χιλιόμετρα μακριά, όπου σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι.

Πηγή: Dailymail