21 Οκτωβρίου 2013

5-6 ετών η μικρή Μαρία έδειξε η οδοντιατρική εξέταση-Τι υποστηρίζει ο γύφτος

Μεταξύ πέντε με έξι ετών και όχι τέσσερα, όπως ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις, είναι η μικρή Μαρία που βρέθηκε στον καταυλισμό των τσιγγάνων στα Φάρσαλα, σύμφωνα με την οδοντιατρική εξέταση που πραγματοποιήθηκε σήμερα.


Όπως σας είχαμε πει, είχε δοθεί εισαγγελική παραγγελία να πραγματοποιηθεί αυτή η εξέταση, προκειμένου να υπάρχουν σαφή στοιχεία για το πότε γεννήθηκε η μικρή, κάτι που θα βοηθήσει πολύ τις περαιτέρω έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των βιολογικών της γονέων.

Η εξέλιξη αυτή αλλάζει τελείως τα δεδομένα και για όσους γονείς έχουν χάσει τα παιδιά τους και ζητούν εξέταση DNA, όμως περισσότερες πληροφορίες για την μικρούλα αναμένεται να δώσει η ανθρωπολογική εξέταση.

Όπως έγινε γνωστό από την δεύτερη εξέταση θα μπορέσουν οι ειδικοί να αποφανθούν για την χώρα καταγωγής της Μαρίας.

Τι υποστηρίζει ο «πατέρας» της Μαρίας

Ενώπιον του ανακριτή βρίσκεται αυτήν την ώρα το ζευγάρι Ρομά που κρατούσε τη «Μαρία» σε καταυλισμό στα Φάρσαλα, προκειμένου να απολογηθεί. Ο «πατέρας» υποστήριξε στην απολογία του ότι το παιδί το υιοθέτησε με τη συνδρομή του φίλου της βιολογικής μητέρας του και τόνισε πως, εάν τον άφηναν ελεύθερο, θα οδηγούσε την ΕΛ.ΑΣ. στους φυσικούς γονείς της μικρής.

Επιπλέον, ισχυρίστηκε πως ο ίδιος ήταν αντίθετος στην υιοθεσία και ζήτησε να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Το αίτημά του, όμως, δεν έγινε δεκτό.

Σε βάρος των δύο Ρομά έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ' εξακολούθηση.

Οι συνήγοροι υπεράσπισής τους ζήτησαν να αλλάξει η κατηγορία της αρπαγής ανηλίκου και να κατηγορηθούν για παράνομη υιοθεσία.