14 Οκτωβρίου 2013

"Μαύρα σύννεφα" στον Ελεύθερο Τύπο Κύριο

Έκρυθμη είναι η κατάσταση που επικρατεί στον Ελεύθερο Τύπο με τους εργαζόμενους να βρίσκονται ένα βήμα πριν από την κήρυξη απεργίας για μη καταβολή δεδουλευμένων και επιδόματος αδείας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο βασικών μετόχων της εφημερίδας Μπενέκου και Σκαναβή είναι ιδιαίτερα τεταμένες (σε πλήρη ρήξη όπως υποστηρίζουν πολλοί) με τον δεύτερο να έχει αποχωρήσει ήδη από το εκδοτικό συγκρότημα.

Μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες έγιναν διερευνητικές επαφές στην δημοσιογραφική πιάτσα για την πώληση του Ελεύθερου Τύπου, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αγοραστικό ενδιαφέρον.

Πηγές αναφέρουν ότι η ατμόσφαιρα που επικρατεί στην εφημερίδα είναι «βαριά», ενώ οι εργαζόμενοι - στους οποίους μεταξύ άλλων οφείλονται μισθοί 2,5 μηνών- έχουν πάψει να πιστεύουν ότι τα χρήματα θα έρθουν μέσω δανεισμού ή επιδότησης από το ΕΣΠΑ, όπως τους διαβεβαίωνε μέχρι πρόσφατα η διοίκηση.

Εκείνο πάντως που θεωρείται βέβαιο είναι ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τον μέλλον της εφημερίδας…

http://www.fpress.gr/mesa/item/12100-mayra-synnefa-ston-eleythero-typo