15 Οκτωβρίου 2013

Πούλαγε “προστασία” σε μαγαζιά ο πρώην διοικητής ασφαλείας Αγ. Παντελεήμονα

Από την αρχή του μήνα ο αστυνομικός βρίσκεται στις φυλακές Ναυπλίου. Τώρα αποκαλύπτεται ότι το παρελθόν του ήταν... πλούσιο σε εγκληματική δραστηριότητα. Σε βάρος του πλέον υπάρχουν και καταγγελίες για προστασία σε καταστήματα της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα όπου υπηρετούσε ως διοικητής ασφαλείας

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ ο Θ.Σκ. κατηγορείται ότι παρείχε κάλυψη σε συνολικά έξι καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας. Οι ιδιοκτήτες των εν λόγω καταστημάτων είναι Έλληνες και μάλιστα ένα από αυτά ανήκει σε 59χρονο συνταξιούχο αστυνομικό.
Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή” , αξιωματικός που συμμετείχε στην έρευνα είχε υποστηρίξει ότι ο Θ.Σκ. εισέπραττε από κάθε κατάστημα ποσό ύψους 500 ευρώ το δεκαπενθήμερο.

Στην απολογία του πάντως στον ανακριτή την 1η Οκτωβρίου, ο προφυλακισμένος αξιωματικός αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι στοχοποιήθηκε λόγω της επιτυχημένης παρουσίας του στη θέση του επικεφαλής του Τμήματος Ασφαλείας Αγ. Παντελεήμονα.

Επίσης, αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση του με τη Χρυσή Αυγή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "ανήκω σε διαφορετική παράταξη, δεν έχω σχέση με τη Χ.Α.".