30 Οκτωβρίου 2013

Τα Πανεπιστήμια κινδυνεύουν να καταντήσουν σαν την …ΕΡΤ

Οκτώ εβδομάδες κινητοποιήσεων, δηλαδή δύο μήνες όπου τα Πανεπιστήμια έχουν βάλει λουκέτο εξαιτίας της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων. Τα ΑΕΙ και ΤΕΙ έπρεπε να έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες να εγγράφουν τους νέους φοιτητές, να κάνουν μαθήματα αλλά και εξεταστικές.
Κι όμως, η Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων πήρε απόφαση για μια ακόμη εβδομάδα κινητοποιήσεων έως και την 1η Νοεμβρίου παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη απογραφεί στην σχετική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας περισσότεροι από 1.700.

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το εξάμηνο των φοιτητών κινδυνεύει να χαθεί, καθώς έχουν «παγώσει» όλες οι διοικητικές και εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες.

Χιλιάδες παιδάκια που πέρασαν στις σχολές, ήρθαν από την επαρχία, νοίκιασαν σπίτια αλλά ακόμη δεν έχουν εγγραφεί κι ακόμη δεν έχουν δει τα αμφιθέατρα. Άλλοι, πάλι που είναι στο πτυχίο περιμένουν να δώσουν μαθήματα για να τελειώσουν ενώ υπάρχουν και πολλοί που δεν έχουν καν ορκιστεί. Αν δηλαδή κάποιος θέλει να φύγει στο εξωτερικό θα πρέπει να… ρωτήσει τους διοικητικούς υπαλλήλους πότε θα σταματήσουν την απεργία.

Ακόμη και το όποιο δίκιο είχαν το έχουν πλέον χάσει. Στις πλάτες των παιδιών, των γονιών και της πανεπιστημιακής κοινότητας δεν πρέπει κανείς να παίζει. Είναι κατάντια της ελληνικής Παιδείας να έχουμε φτάσει στο Νοέμβριο και να μην έχουν ξεκινήσει μαθήματα στα δύο από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα ΑΕΙ της χώρας.

Κάτι πρέπει να γίνει και να γίνει άμεσα. Θα είναι πολιτική επιστράτευση, θα είναι κάτι άλλο; Είναι αδύνατο με κλειστά πανεπιστήμια να γίνει κουβέντα για το μέλλον της Παιδείας. Ήδη πάνω από 21.000 υπογραφές φοιτητών και καθηγητών ζητούν να ανοίξουν τα ΑΕΙ. Ακούει κανείς ή θα καταντήσουν και τα Πανεπιστήμια όπως… το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ;

http://www.antinews.gr/2013/10/30/232261