17 Οκτωβρίου 2013

Βίντεο-σοκ με εκτέλεση πολίτη κατά την ομηρία στην Κένυα

[Δείτε στο βίντεο (στο 3:05) τις σφαίρες να περνάνε πάνω απ' τα κεφάλια των ανθρώπων!]

Ανατριχιαστικές σκηνές από την αιματηρή ομηρία σε εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι της Κένυα, τον περασμένο μήνα, φέρνει στην δημοσιότητα, αποκλειστικό βίντεο του CNN από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, εντός του εμπορικού. Οι δράστες φαίνονται μεταξύ άλλων να εκτελούν έναν άνδρα που βρίσκεται ξαπλωμένος μέσα σε λίμνη αίματος και προσπαθεί απεγνωσμένα να σωθεί.

Αδίστακτοι και ψυχροί, αδιάφοροι και ατάραχοι, οι δράστες πυροβολούν αδιακρίτως τους ανθρώπους εντός του εμπορικού κέντρου. Οι κάμερες καταγράφουν τον πανικό, τις απέλπιδες προσπάθειες των παγιδευμένων να κρυφτούν, να τρέχουν για να σωθούν, τους γονείς που προσπαθούν να βρουν ασφαλές καταφύγιο για τα παιδιά τους.
Ναϊρόμπι - Κένυα [17/10]

Στο βίντεο οι ένοπλοι φαίνεται να μιλούν στα κινητά τους, να κάνουν βόλτες πυροβολώντας ό, τι κινείται και κάποια στιγμή να βγάζουν τα παπούτσια τους και να προσεύχονται εναλλάξ, κάνοντας ένα…διάλειμμα από τις δολοφονίες.

Κάποια στιγμή πυροβολούν στον κεφάλι έναν άνδρα που προσπαθεί απεγνωσμένος να κρυφτεί για να γλιτώσει. Ο άνδρας, μέσα σε μια λίμνη αίματος, παλεύει να ανασηκωθεί από το σημείο για να φύγει, αλλά δεν τα καταφέρνει. Ο ένοπλος επιστρέφει και τον πυροβολεί ξανά για να βεβαιωθεί ότι τον σκότωσε.

Κατά την διάρκεια της ομηρίας τουλάχιστον 67 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.