22 Οκτωβρίου 2013

Στο φως η ληξιαρχική πράξη γέννησης της μικρής Μαρίας-Παρέμβαση Σαμαρά για την μικρή Μαρία-Υπό διερεύνηση το αν εξετάστηκε παλαιότερα στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ληξιαρχική πράξη γεννήσεως αναφέρει ότι η μικρή Μαρία είναι αγνώστου πατρός

Το όνομα Μαρία Δημοπούλου αναγράφεται στη ληξιαρχική πράξη γέννησης της μικρής Μαρίας που βρέθηκε σε καταυλισμό τσιγγάνων στα Φάρσαλα, όπως αποκαλύπτει το Star.

Μητέρα εμφανίζεται η Ελευθερία Δημοπούλου η 40χρονη δηλαδή Ρομά, που εμφανίστηκε ως μητέρα της ενώ δεν ήταν όπως αποδείχθηκε από το τεστ DNA, και προφυλακίστηκε.

Στη ληξιαρχική πράξη αναφέρεται ακόμα ότι η 40χρονη γέννησε τον ξανθό «άγγελο» στη λεωφόρο Αλεξάνδρας 130 στην Αθήνα. Βέβαια το περίεργο είναι ότι αν επισκεφθεί κανείς τη συγκεκριμένη διεύθυνση θα βρει ένα κτήριο εταιρείας τηλεπικοινωνιών που χτίζεται ενώ στο νούμερο 132 είναι δικηγορικά γραφεία…

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ληξιαρχική πράξη γεννήσεως αναφέρει ότι η μικρή Μαρία είναι αγνώστου πατρός ενώ ο ένας από τους δύο μάρτυρες που κατέθεσε χαρτί προκειμένου να αναγνωριστεί το παιδί στην Ελευθερία Δημοπούλου υπογράφει με το επώνυμο Σαλή.

Με λίγα λόγια οι αρχές ερευνούν αν το όνομα αυτό (Σαλή) είναι η δεύτερη ταυτότητα της Ελευθερίας Δημοπούλου, με την οποία δήλωνε μάρτυρας της γέννησης της μικρής Μαρίας.

Παρέμβαση Σαμαρά για την μικρή Μαρία

Ο Πρωθυπουργός κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον Ιταλό ομόλογο του ρωτήθηκε για την μικρή Μαρία που η υπόθεση της έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Είναι μια υπόθεση από την οποία πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι τέτοια θέματα είναι πάντα ανοιχτά είπε ο Αντώνης Σαμαράς και τόνισε ότι οι αρχές αντέδρασαν άμεσα. «Η αστυνομία ήταν εκεί ανακάλυψε ότι το κοριτσάκι δεν έμοιαζε με τα υπόλοιπα, αμέσως στείλαμε δείγματα DNA για να βρούμε την σχέση του κοριτσιού με τους γονείς του. Προσπαθούμε από εδώ και πέρα ώστε το κοριτσάκι να ζήσει κανονικά και ήρεμα. Στόχος είναι να αναδείξουμε αυτά τα προβλήματα» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Υπό διερεύνηση το αν η Μαρία εξετάστηκε στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Τη σχέση ενός κοριτσιού το οποίο τον Ιανουάριο 2010, σε ηλικία ενός μήνα, επισκέφθηκε με τους γονείς του το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», με το κοριτσάκι το οποίο εντοπίστηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα εξετάζουν οι αρμόδιοι του νοσοκομείου. Το επώνυμο του βρέφους που δηλώθηκε στο νοσοκομείο από τους γονείς του ήταν ίδιο με αυτό του πεντάχρονου κοριτσιού, ο τόπος διαμονής η Λάρισα και η ημερομηνία γέννησής του η 27η Δεκεμβρίου 2009.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς επισκέφθηκαν τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου προκειμένου να διαπιστώσουν αν το παιδί τους είχε φύσημα. Οι αρμόδιοι του «Αγία Σοφία» προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τους γονείς του παιδιού αλλά αυτό δεν στάθηκε δυνατόν αφού ο αριθμός του τηλεφώνου δεν ισχύει.

Άλλο ένα παιδί στα εγκαταλελειμμένα του «Αγία Σοφία»

Ένα μικρό παιδί με κινητικά και νοητικά προβλήματα εγκατέλειψαν οι γονείς του το περασμένο Σάββατο στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Το παιδί είναι μόλις τρεισήμισι ετών και Ρομά την καταγωγή. Οι γονείς του παιδιού πέρασαν από τον διάδρομο που οδηγεί στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου, ανέβηκαν σε όροφο, βρήκαν άδειο θάλαμο νοσηλείας, έβαλαν το αγοράκι σε ένα κρεβάτι και έφυγαν.

Την ίδια τύχη έχουν άλλα 37 παιδιά που φιλοξενούνται τα τελευταία χρόνια στο νοσοκομείο. Άλλα με προβλήματα υγείας, άλλα υγιή. Άλλα μπήκαν με εισαγγελική παραγγελία και άλλα εγκαταλείφθηκαν από την οικογένειά τους.

Σύμφωνα με τον διοικητή του «Αγία Σοφία» κ. Εμμανουήλ Παπασάββα, τα παιδιά φιλοξενούνται στο νοσοκομείο έως ότου μεταφερθούν σε προνοιακά ιδρύματα.

Ενδεικτικά αναφέρονται ορισμένες περιπτώσεις παιδιών που διαμένουν στο νοσοκομείο:

- Κοριτσάκι, ελληνικής καταγωγής, γεννήθηκε το Σεπτέμβριο του 2005 με πολλά σοβαρά προβλήματα υγείας (τύφλωση, νεφρίτιδα, υπέρταση). Δύο χρόνια μετά, τον Σεπτέμβριο του 2007, οι γονείς του το άφησαν στο νοσοκομείο. Δεν την έχουν επισκεφθεί ούτε μία φορά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το κοριτσάκι δεν χρήζει νοσηλείας, αλλά νοσηλευτικής φροντίδας.

- Επτάχρονο αγοράκι, αλβανικής καταγωγής, φιλοξενείται στο νοσοκομείο από τις 14 Ιανουαρίου 2012. Η μητέρα του έχει εξαφανιστεί. Το ίδιο και ο πατέρας του, ο οποίος το επισκεπτόταν τους πρώτους μήνες. Το παιδί πρέπει να μεταφερθεί σε κέντρο αποθεραπείας παιδιών με αναπηρία.

- Επτά αδελφάκια -το μικρότερο 21 μηνών και το μεγαλύτερο 12 ετών- μένουν στο νοσοκομείο από τις 7 Οκτωβρίου 2013. Είναι και τα επτά υγιέστατα. Βρίσκονται εκεί με εισαγγελική εντολή αφού ο πατέρας τους είναι τοξικομανής και η μητέρα τους έχει νοητική υστέρηση. Ανάλογη είναι και η περίπτωση άλλων πέντε αδελφών που μένουν στο νοσοκομείο κατόπιν εισαγγελικής εντολής από τον Σεπτέμβριο του 2013.

Σημειώνεται ότι αύριο, Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον εισαγγελέα ανηλίκων.